A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Будьте відповідальними, бережіть своє життя і життя тих, хто поруч!

Дата: 09.04.2024 16:39
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Будьте відповідальними, бережіть своє життя і життя тих, хто поруч!

 

Спалювання сухостою має сезонний характер, із року в рік масштаби пожеж та їх наслідки демонструють жахливу статистику. Через сильні пориви вітру вогонь здатен долати відстань між населеними пунктами швидко та агресивно. 

ДСНС Чернігівщини інформує, що з настанням весни значно збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах. Це пов’язано з тим, що люди спалюють сміття, суху рослинність на присадибних і дачних ділянках та навмисно випалюють сухостій на полях. Тож вогнеборці ліквідовують численні пожежі, а це – постійні виїзди рятувальників та надзвичайно велика витрата ресурсів, які вкрай необхідні нашій державі.

Закликаємо не допомагати ворогу! Неухильно дотримуйтеся правил пожежної безпеки та не провокуйте пожежі у природних екосистемах!

Особливо обережним треба бути на деокупованих територіях, де більшість полів, лісових масивів є потенційно небезпечними. Тож випалювання сухої трави може призвести до детонування вибухонебезпечних предметів. Це вкрай небезпечно для життя, у тому числі для життя рятувальників, які будуть гасити пожежі сухої трави на відкритих місцевостях. 

Пам`ятайте, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

 

Ніжинське районне управління

ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень