A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Всесвітній день соціальної роботи

Дата: 19.03.2024 14:22
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Щорічно у колах фахівців із соціальної роботи третій вівторок березня є професійним святом – Всесвітнім днем соціальної роботи. Цей день покликаний звернути увагу та проаналізувати ключові проблеми соціальної роботи, обговорити головні напрямки розвитку фахової діяльності.

    Соціальна робота – це комбінація наук, професій та дисциплін. Вона поєднує в собі теоретичні знання з практичними навичками для розв’язання соціальних проблем. Як наука, соціальна робота вивчає соціальні процеси, системи та проблеми, а також ефективні методи і стратегії для їх вирішення. Як дисципліна, вона надає студентам знання і навички, необхідні для практичної роботи в цій галузі.

     Соціальна робота побудована на засадах принципів соціальної справедливості, дотримання прав людини, колективної відповідальності та поваги.

                     Які головні завдання соціальної роботи?

  • Допомогти клієнту знайти ресурс, наснажити його самостійно розв’язувати власні проблеми, покращити спроможність справлятися з труднощами;

  • Інформування , допомога бенефіціарам (потенційним Отримувачам соціальних послуг) у пошуку організацій, ресурсів, які допоможуть у подоланні складних життєвих обставин;

  • Розвиток та вдосконалення соціальної політики;

  • Підвищення ефективності діючих систем, що надають необхідні послуги та ресурси клієнтам.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень