A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Рятувальники постійно проводять роз`яснювальну роботу з населенням

Дата: 03.01.2024 13:40
Кількість переглядів: 30

Рятувальники постійно проводять роз`яснювальну роботу з населенням

 

Проблема виникнення пожеж, загибелі і травмування людей на них у житловому секторі громадян викликає занепокоєння рятувальників.

У 2023 році на Чернігівщині зареєстровано 2040 пожеж, під час яких загинуло 68 осіб. Головними чинниками такої невтішної статистики є порушення або невиконання громадянами правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації опалювальних печей і димарів, електрогосподарства, а також необережне поводження з вогнем.

Аби зменшити кількість пожеж у приватному секторі громадян фахівцями Ніжинського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області щоденно проводяться роз'яснювально-профілактичні заходи серед населення на території Борзнянщини. Під час відпрацювань рятувальники звертають увагу на необхідність приведення у безпечний протипожежний стан приладів опалення й електромереж, вказують на наявні протипожежні недоліки. 

Також спілкуючись з населенням рятувальники наголошують, що у разі виявлення підозрілих предметів необхідно відразу повідомити про знахідку за номером "101" або "102", не торкатися, а тим більше переносити їх в інше місце. 

Окремо рятувальники розповідають про випадки загибелі людей на льоду, зосереджують увагу громадян на дотриманні правил безпеки при перебуванні біля та на водоймах, а також доводять першочергові дії з надання допомоги постраждалим під час провалу під кригу. 

У ході профілактичних відпрацювань ДСНСники надають мешканцям населених пунктів профілактичні пам'ятки.

 

 

Ніжинське районне управління

ГУ ДСНС України у Чернігівській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень