A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

25 листопада – 90-і роковини Голодомору 1932-1933 років

Дата: 25.11.2023 08:26
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

25 листопада  90-і роковини Голодомору 1932-1933 років

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Голодомор 1932-1933 років став наслідком поразки Української революції 1917-1921 років та окупації країни більшовиками. Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який вкотре намагається  знищити Україну та українську ідентичність. Десятки населених пунктів стерті з лиця землі, тисячі мирних українців стали жертвами обстрілів і бомбардувань, були закатовані й розстріляні.

Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Нині українські воїни, які зупинили навалу і звільнили від ворога безліч населених пунктів, не лише захищають територіальну цілісність і суверенітет України, але і нашу ідентичність, право бути господарями на своїй землі, шанувати власну мову, історію, культуру, героїв. 

До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює акцію  «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну». Суть акції в тому, щоб підтримати наших воїнів у боротьбі з російською агресією, задонативши кошти на необхідну амуніцію, техніку та інвентар або передати через волонтерів  теплі речі, смаколики, дитячі листи, малюнки, сувеніри-обереги. Акція безстрокова, але особливо актуальна у день вшанування.

Символом акції стала окопна свічка, адже живий вогонь - це символ пам'яті, це тепло, це надія. Надія на те, що нам вистачить сил вистояти та перемогти.  

У День пам’яті жертв Голодомору запаліть свічку пам'яті за вбитими голодом. Передайте тепло, станьте поряд із тими, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталось.

Нехай наша пам’ять стане дієвою. 

Нагадаємо, що загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку» розпочнеться о 16:00.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень