A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Як алкоголь провокує сексуальне насильство

Дата: 22.11.2023 13:40
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Як алкоголь провокує сексуальне насильство

В стані алкогольного сп'яніння людині може бути важче розпізнавати та розуміти явну та однозначну (не)згоду іншої людини на секс. Це може призвести до небажаних домагань та сексуального насильства. Також, люди можуть поводитися більш агресивно через вплив алкоголю, застосовувати тиск, силу та примушувати до статевого акту, погрожуючи.

Вживання алкоголю постраждалою особою може призводити до зниження сприйняття рівня ризику, через що людина втрачає пильність і може бути більш вразливою.

🙅🏻‍♀️Короткі спідниці, алкоголь, голосний сміх, минуле людини тощо – ніколи не свідчать про згоду на секс. Відсутність слова "ні" не означає "так". Тільки озвучена добровільна згода означає "так".

🛑Побачення, запрошення додому, або навіть попередні сексуальні відносини не можуть тлумачитися як згода на секс цього разу. Потрібно мати впевненість у згоді у кожному конкретному випадку.

Як людина одягнулася, скільки алкоголю вона випила, з ким зустрічається, як себе поводить і яким життям живе – в жодному випадку не робить її винною у зґвалтуванні.

Спровокувати на насильство не можна, у зґвалтуванні завжди винна тільки одна людина – та, що вчинила цей злочин.

Повідомити про небажані домагання чи сексуальне насильство необхідно в поліцію за номером 102.

А отримати юридичну та/чи психологічну консультацію можна 24/7 анонімно та безкоштовно на Національній гарячій лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації за контактами:

📲116 123

📞0 800 500 335


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень