A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Долучайтеся до добровільного пожежного руху

Дата: 07.11.2023 16:26
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Долучайтеся до добровільного пожежного руху

Нині в Україні активно створюють добровільні пожежні підрозділи. Це команди з мотивованих жителів громади, які хочуть подбати про безпеку, свою та односельців. Вони не мають цілодобово чергувати, як це роблять професійні пожежні, не повинні йти з основного місця роботи, але мають техніку, спецодяг та спеціальні знання для оперативного реагування на небезпечні події, пожежі та надзвичайні ситуації.

 Після створення мережі підрозділів добровільної пожежної охорони (ДПО) час очікування пожежників у віддалених населених пунктах значно скорочується: з 40–70 до 5–20 хвилин.

До добровільної пожежної команди долучитися можуть громадяни будь-якої статі та професії, які досягли 18 років та за станом здоров'я здатні гасити пожежі, а також готові виконувати небезпечні роботи. Люди, які не відповідають цим критеріям або ж не бажають залучатись до небезпечних видів робіт, можуть стати учасниками таких підрозділів та допомагати з превентивними кампаніями.

Усі бажаючі взяти участь у формуванні та роботі добровільних формувань цивільного захисту можуть зареєструватися на офіційному  веб-порталі «Добровільна та місцева пожежна охорона» (dmpo.dsns.gov.ua) в розділі «Я прагну стати добровольцем» шляхом заповнення відповідної анкети.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень