A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Рятувальники ліквідували три пожежі

Дата: 16.10.2023 12:20
Кількість переглядів: 45

Рятувальники ліквідували три пожежі

 

На Борзнянщині протягом минулого тижня виникло 3 пожежі, з яких 2 в житловому секторі та 1 в природних екосистемах. Їх причинами послужило необережне поводження громадян з вогнем, порушення правил монтажу електромереж. Вогнем пошкоджено 2 будівлі, площа пройдена вогнем в природних екологічних системах склала 1,5 га.

Так, 12 жовтня о 17:14 до пункту зв’язку 24 Державної пожежно – рятувальної частини надійшло повідомлення про загорання сухої рослинності на відкритій території біля Сиволожі. На гасіння пожежі було направлено рятувальників з Борзни та Сиволожі. О 18:25 пожежу було локалізовано, а о 19:25 остаточно ліквідовано.

13 жовтня о 19:40 до «Служби порятунку – 101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в Борзні по вулиці Героїв Крут. На місце пожежі відразу було відправлено черговий підрозділ 24 ДПРЧ. Завдяки злагодженим діям рятувальників пожежу було ліквідовано через 5 хвилин. В результаті пожежі знищено перекриття веранди житлового будинку на площі 1 м.кв., пошкоджено внутрішнє облицювання стін та перекриття веранди житлового будинку на площі 20 м.кв., внутрішнє облицювання стін та перекриття житлового будинку на площі 15 м.кв., холодильник, бойлер та домашні речі. Як з’ясувалось, найімовірніше, причиною пожежі стало порушення правил монтажу електромереж.

14 жовтня о 15:15 до пункту зв’язку пожежно – рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу гаражу в Борзні по вулиці Шевченка. Рятувальники оперативно прибули до місця виклику та завдяки їх професійним діям, через 18 хвилин пожежу було ліквідовано. В результаті пожежі вогнем пошкоджено стіну гаража на площі 4 м.кв., покрівлю та перекриття по всій площі, 4 велосипеди, мопед Viper та інше майно. Як з’ясувалося, причиною пожежі могло стати необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки. Слідкуйте за справністю електрообладнання, а виходячи з помешкання вимикайте всі побутові електричні та газові прилади. У разі екстреної ситуації негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

 

Олександр Сорока,

провідний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень