Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ-ЗЕМЛЯКУ! РІЧНИЦЯ ЗАГИБЕЛІ ВОЇНА – ВІКТОРА ПРОСЯНИКА.

Дата: 12.10.2023 13:19
Кількість переглядів: 1026

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

ВІЧНА  ПАМ’ЯТЬ  ГЕРОЮ-ЗЕМЛЯКУ!  РІЧНИЦЯ   ЗАГИБЕЛІ  ВОЇНА – ВІКТОРА ПРОСЯНИКА.

13  жовтня, минає рік, як громада і країна втратила свого  Героя-захисника, нашого земляка Віктора Михайловича Просяника, уродженця                      с. Велика Доч.  

На початку повномасштабного вторгнення росії  Віктор був призваний до лав ЗСУ. Служив у 30-ій окремій механізованій бригаді.  13 жовтня поблизу населеного пункту Курдюмівка Донецької області в результаті артилерійського обстрілу життєва лінія нашого земляка перервалася назавжди. Йому було                          47 років.

Напередодні річниці цієї гіркої втрати, 12 жовтня у с. Високе біля Височанського ліцею, де колись навчався наш захисник, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому воїну Віктору Просянику, який мужньо й стійко  до  останнього подиху боронив  рідну Батьківщину  і віддав своє життя за її незалежність й мир майбутніх поколінь. Педагогічний та учнівський колективи ліцею організували й провели урочисте зібрання на честь Героя-земляка. Щоб вшанувати пам’ять воїна, біля освітнього закладу зібралися рідні й односельчани Віктора Просяника, учні й педагоги ліцею, голова та жителі громади.

Відтепер на будівлі Височанського ліцею, висить пам’ятна дошка, яка щодня нагадуватиме школярам і односельчанам про  патріотизм і самопожертву Героя, про ту дорогу ціну, якою виборюється наше право на життя і свободу, на вільний вибір.

У річницю загибелі нашого оборонця Віктора Просяника просимо  жителів громади вшанувати  пам'ять Героя вдячним словом і молитвою. Пам’ятаймо про його жертовність ... Схилімо голови в пошані перед тими, хто віддав своє життя за нас… Не зможемо повернути до життя полеглих оборонців, але можемо зберегти пам’ять про них!

 Вічна слава Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень