Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Відбулося засідання виконкому

Дата: 07.09.2023 12:57
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Відбулося засідання виконкому

 

07 вересня 2023 року в приміщенні  Височанської  сільської ради відбулося засідання виконавчого комітету Височанської сільської ради, на якому розглядалися питання:

 

1. Про визначення компенсації власникам житлових будівель за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб, які перемістилися в період воєнного стану.

2. Про Комісію з розгляду питань надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язаним Височанської територіальної громади.

3. Про погодження Рекомендацій тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти Височанської сільської ради.

4. Про внесення змін до Програми дитячого харчування на 2022-2023 роки.

5. Про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

6. Про розгляд клопотання Черняк Л.М.

 

За результатами розгляду першого питання ухвалене рішення про надання компенсації гр. Омельченко О.П. за тимчасове розміщення внутрішньо-переміщених осіб.

За підсумками обговорення другого питання для реалізації права військовозобов’язаних, що зареєстровані за місцем проживання у Височанській територіальній громаді, на відстрочку від призову під час мобілізації виконавчий комітет Височанської сільської ради вирішив затвердити положення про Комісію з розгляду питань надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язаним Височанської територіальної громади, її персональний склад, перелік необхідних документів для подачі на розгляд Комісії. Після опрацювання поданих документів від військовозобов’язаних Комісія зобов'язана подати матеріали зі своїми пропозиціями  і  рекомендаціями  до ІІІ відділу Ніжинського РТЦК та СП для подальшого оформлення ним відстрочки  військовозобов’язаним.

Розглянувши третє питання порядку денного, члени виконкому вирішили схвалити Рекомендації, які визначають шляхи, механізми та способи вирішення проблемних питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати педагогічним працівникам, що виникла через нестачу  коштів освітньої субвенції.

За підсумками розгляду четвертого і п’ятого питань вирішено внести зміни до Програми дитячого харчування на 2022-2023 роки, додавши до переліку категорій дітей, що мають право на безкоштовне харчування в закладах освіти, дітей зі статусом постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, з подальшим затвердженням даних змін на сесії сільської ради.

За результатами розгляду шостого питання порядку денного виконком вирішив задовольнити клопотання старости Головеньківського старостинського округу Черняк Л.М. та надати дозвіл на спилювання аварійного дерева біля укриття для здобувачів освіти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень