A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Рятувальники з правоохоронцями проводять рейди щодо профілактики пожеж в екосистемах

Дата: 30.08.2023 14:46
Кількість переглядів: 70

Фото без описуФото без описуФото без опису

Рятувальники з правоохоронцями проводять рейди щодо профілактики пожеж в екосистемах

 

На території Чернігівщини фіксуються численні факти спалювання залишків сухої рослинності, необережного поводження з вогнем на прибудинкових, відкритих територіях і, як наслідок – пожежі в природних екосистемах та на територіях приватних домоволодінь. Лише впродовж минулого тижня в екосистемах зафіксовано 21 пожежу, внаслідок яких одна людина загинула, ще одну травмовано. Площа пройдена вогнем склала 16 га.

З метою недопущення пожеж в природних екосистемах та надзвичайних подій співробітниками підрозділів Головного управління ДСНС, Національної поліції та лісокористувачами щоденно проводяться профілактично-роз’яснювальні рейди.

В ході цього населенню роз’яснюються правила пожежної безпеки та щодо дотримання вимог безпеки під час перебування на відкритих територіях, у лісопаркових зонах і поблизу торфовищ. Співрозмовниками наводяться приклади та наслідки пожеж, причинами яких послужила людська недбалість, а також наголошується, що випалювання сміття, сухої рослинності та її залишків тягне за собою адміністративну і навіть кримінальну відповідальність. Слід зазначити, що під час превентивних заходів працівниками ДСНС та Національної поліції на порушників вимог законодавства складено 11 адмінпротоколів. Також було акцентовано увагу батьків на суворому контролі за розвагами дітей та недопущенні залишення їх без відповідного нагляду, адже залишившись на самоті вони можуть вигадати небезпечні ігри з сірниками й запальничками. За допомогою квадрокоптерів рятувальники здійснювали моніторинг стану пожежної безпеки на території області. 

Під час проведення профілактичних рейдів громадянам були надані з цієї тематики профілактичні листівки та пам'ятки.

 

Ніжинське районне упраравління 

                                                                          ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень