Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Зі святом, Незалежна!

Дата: 24.08.2023 08:51
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Зі святом, Незалежна!

Україна – країна неймовірної краси, але важкої долі з безліччю випробувань. Ціна її незалежності  тисячі життів патріотів.

 24 серпня 32 роки тому сталася довгоочікувана та вистраждана багатьма поколіннями українців подія, що перетворила мрію про вільну країну на реальність.  Наша держава стала незалежною для усього світу. Чернетку Акту проголошення незалежності написали напередодні вранці 23 серпня 1991-го Леонтій Сандуляк та Левко Лук’яненко у звичайному шкільному зошиті. Для документа обрали термін "акт", бо слово "закон" видавалось надто буденним і натякало на багаторазову дію. На історичному документі про державний суверенітет України депутати залишали написи: "Слава Україні", "Ще не вмерла і не вмре", "Від сьогодні — будьмо". Після завершення позачергового засідання 24 серпня біля трибуни депутати виконали гімн Українських Січових стрільців. Тоді ж до зали внесли синьо-жовтий прапор. Нарешті, після всіх перенесених  випробувань та численних спроб узаконити незалежність України, наша держава отримала свободу від російського рабства.   

Як би не хотів наш злий сусід знову поневолити нас, усі його спроби розіб’ються об нескорений, волелюбний козацький дух мільйонів українських синів і дочок, які щоразу піднімають Україну з колін після  жорстоких і лукавих ударів ворога у спину, відчайдушно борються за нашу історію під рідним прапором.  Український народ твердо заявив у вічі ворогу і на увесь світ: Україна була, є і буде незалежною, суверенною державою! 

Дорога громадо, українці! У цей день бажаємо всім мирного неба та врожайних полів. Нехай дихається легко і вільно! А нашим воїнам висловлюємо безмежні слова вдячності за кожен прожитий день, за кожен звільнений метр нашої рідної землі, доземно вклоняємося перед  стійкістю і  хоробрістю наших Героїв.

 З Днем Незалежності! Слава Україні! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень