Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

28 ЛИПНЯ – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 28.07.2023 15:04
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ВИСОЧАНСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Сьогодні, 28 липня, Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Але вже наступного року ми святкуватимемо його 15 липня.

Ця дата нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава.

В умовах повномасштабної війни росії проти України питання збереження нашої державності та тисячолітньої історії є надважливим. Впродовж багатьох століть українці боролися за утвердження своєї державності і борються досі. І ось зараз наша державність та незалежність гартується у війні із російським окупантом, який намагається підкорити наш народ, відібрати у нас мову, нашу ідентичність, забрати собі найважливіше з нашої історії. А те, що не може забрати – просто знищити. Йому це не вдасться, бо Україна ще міцніше об’єднується, бо українці – сильна, волелюбна, самобутня нація, незламний народ, який крізь тисячолітню історію свого державотворення, вкотре доводить, що вартий власної держави.

Відзначаючи День Української Державності, ми засвідчуємо глибоку повагу та шану усім, хто започаткував та розвивав державницькі традиції, хто боровся за свою Батьківщину та її незалежність, усім захисникам нашої країни, які відвойовували кожен клаптик рідної землі та продовжують цю боротьбу й нині. Незважаючи на усі труднощі, ми повинні бути згуртовані та разом наближати нашу перемогу.

Історія нас вчить, що ми, українці, перемагаємо тоді, коли єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге – нашу історію, рідну землю та майбутнє наших дітей. Українці – непереможні. Слава Богу! Слава Україні!

З повагою – голова Олег ВАСИЛЕНКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень