A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Оформити житлову субсидію можна online – через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Дата: 06.07.2023 13:56
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Оформити житлову субсидію можна online – через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Алгоритм дій наступний:

. Заходимо на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/), натискаємо кнопку “Вхід”.

. Авторизуємось за допомогою кваліфікованого електронного підпису: вказуємо назву акредитованого центру сертифікації ключів, який згенерував КЕП, завантажуємо файл ключа та вводимо пароль.

. В особистому кабінеті заходимо в розділ “Комунікації з ПФУ” та обираємо пункт меню “Заява на житлову субсидію чи пільгу”.

. Перед формуванням заяви готуємо скановані копії необхідних документів, надаємо згоду на дистанційне інформування, натиснувши кнопку “Продовжити”.

. У вікні, що відкриється, обираємо опцію “Заява про призначення та надання житлової субсидії”.

. Заповнюємо онлайн-форму заяви про призначення та надання житлової субсидії (вказуємо загальну інформацію про особу, яка подає заяву, вносимо її паспортні та адресні дані, вказуємо спосіб виплати субсидії).

. Додаємо відомості про житлово-комунальні послуги, які отримує домогосподарство.

. Зазначаємо адресу реєстрації/фактичного проживання.

. Додаємо дані про членів домогосподарства та членів сім’ї осіб зі складу домогосподарства.

. Вносимо відомості про доходи та витрати членів домогосподарства (з урахуванням яких буде автоматично сформовано декларацію).

. Додаємо скановані копії документів, натиснувши кнопку “Додати файл”.

. Натискаємо кнопку “Сформувати заяву”, розміщену в кінці онлайн-форми. Автоматизована система перевірить повноту/коректність заповнення заяви. Якщо помилок не виявлено, переходимо до фінального кроку.

. Перевіряємо дані сформованих заяви та декларації, накладаємо на документи цифровий підпис та надсилаємо до Пенсійного фонду.

. З результатом щодо прийнятого рішення про призначення житлової субсидії можна ознайомитись в розділі “Мої звернення” – “Статус звернення”.

Детальніше: https://tinyurl.com/3yb6xhcr

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень