Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Громада відзначила День Конституції України, ушанувавши пам’ять Героя

Дата: 28.06.2023 12:11
Кількість переглядів: 1104

Фото без описуФото без опису

Громада відзначила День Конституції України,

ушанувавши пам’ять Героя

 

Сьогодні, відзначаючи в умовах повномасштабної війни важливе державне свято - День Конституції України, ми по-новому осмислюємо закріплені Законом цінності, зокрема ті, що стосуються демократії, незалежності, суверенітету Української держави і його захисту.  З особливою шаною ми згадуємо наших Героїв, які в боротьбі за волю нашого народу демонструють усьому світові  дієвість нашого Основного Закону. 

Тому саме цього дня у Височанській громаді відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки загиблому воїну-уродженцю с. Високе Миколі МИШКУ, який  боронив  рідну Батьківщину  в  зоні проведення АТО і віддав своє життя за неї 25 лютого 2022 року  у бою з  російськими окупантами.

Відтепер на стіні адмінбудівлі сільської ради, де до війни працював Микола Іванович як робітник КП «Височанське», висить меморіальна дошка, яка щодня нагадуватиме колегам і односельчанам про  патріотизм і жертовність  Героя, про ту дорогу ціну, якою виборюється наше конституційне право на свободу, на вільний вибір.

Українська Конституція визнана однією з найдемократичніших у Європі, а Європа і весь світ переконалися, що українці – нація НЕСКОРЕНИХ!

Слава Україні! Слава Героям! Вічна шана і пам’ять загиблим за волю і мир майбутніх поколінь!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень