Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Сьогодні Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції

Дата: 08.06.2023 07:55
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Сьогодні Україна відзначає 27-му річницю

прийняття Конституції

 

Ухвалення Верховною Радою України Основного закону 28 червня 1996 року стало важливим етапом утвердження державності. Наша Конституція визначає, що Україна є правовою державою, яка базується на принципах поваги до  особи  й  недоторканності її прав і свобод, верховенства права, дотримання закону. Вона забороняє дискримінацію.

Українська Конституція – реальна, а не як у рашистів  - декларативна. У ній закріплені на найвищому рівні такі цінності Українського народу, як демократія, верховенство права, рівність громадян, незалежність і територіальна цілісність своєї держави та європейський цивілізаційний вибір. Венеціанська комісія визнала нашу Конституцію однією з найдемократичніших у Європі, особливо в частині прав, свобод та обов’язків громадян, які повністю відповідають міжнародним стандартам у галузі конституційного права.

Сьогодні Конституція для українців не лише ядро нацiональної правової системи України, а моральний орієнтир, це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність.

У  Конституції закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка є недоторканною. А захист цього суверенітету і територіальної цілісності є найважливішою функцією держави і справою всього Українського народу. Дієвість цієї норми Конституції українці демонструють на практиці вже майже десять років, боронячи Україну від російської агресії.

Сьогодні, в умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, усі ми по новому оцінюємо значення цінностей, закладених у Конституції України. Основний Закон є ядром консолідації Українського народу.

Незмінний упродовж століть цивілізаційний вибір Українського народу ми вкотре відстоюємо у збройній боротьбі проти московської агресії. Московська влада робила і робить спроби присвоїти українську історію, поцупити наші надбання, наших людей, дітей, майбутнє.

Сьогодні громадяни України, які чинять спротив російському вторгненню, виконують конституційний обов’язок. Ми успішно протистоїмо агресору, що зневажає юридичні норми, міжнародне право. За підтримки закордонних партнерів наближаємо нашу Перемогу, за якою послідує притягнення до відповідальності держави-терориста.

Дотримуємося Конституції! Віримо в ЗСУ! І все буде Україна!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень