Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

«Носелівка: земля і люди»

Дата: 30.05.2023 13:15
Кількість переглядів: 67

«Село моє,  для мене ти єдине,  для мене ти найкраще на землі…»  -  У  Носелівці презентували книгу Вадима ІВАНЮКА

«Носелівка: земля  і люди»

29  травня 2023 року  у  Носелівській  філії  Центру культурних послуг  відбулася презентація книги Вадима ІВАНЮКА «Носелівка: земля і люди». Довгі роки автор вивчав архівні документи, збирав свідчення односельчан, унікальні родинні документи, листи аби відтворити історичне минуле села Носелівка. У результаті плідної праці письменника та активних жителів села вийшла книга тиражем 150 екземплярів, кожна вміщує 304 сторінки із фотографіями від найдавніших днів до сьогодення.

На презентації  книги були присутні жителі села Носелівка, спонсори та гості: Ніна ЛЕМІШ – перший заступник голови Чернігівської обласної ради, призерка чемпіонатів Європи та світу з біатлону, заслужений майстер спорту України, Олег ВАСИЛЕНКО - Височанський сільський голова, Кьел  Магнус Халанд – представник норвежських інвесторів ПП «Артанія - Агро», В’ячеслав ЛЕЩИНСЬКИЙ – генеральний директор ПП «Артанія - Агро»,  Володимир ЛЕМІШ – голова Носелівського земляцтва, Ніна ВАСИЛЕНКО – ветеран педагогічної праці та поетеса, Володимир Сенцовський – письменник, журналіст  та багато інших гостей. 

У ході зібрання Вадим Іванюк представив свою книгу і щиро подякував усім, хто долучився до її створення та видання. На адресу письменника пролунали безліч теплих слів від учасників заходу. 

За активну життєву позицію, плідну творчу діяльність, вагомий особистий внесок у вивчення та популяризацію історичного минулого рідного краю Олег ВАСИЛЕНКО від імені Височанської територіальної громади вручив  Вадиму ІВАНЮКУ Почесну грамоту, адже історичні нариси «Носелівка: земля і люди» є не єдиною книгою Володимира ІВАНЮКА. Творчий доробок письменника складають поетичні збірки: «Збірка віршів від Левка Бідного» (2009), «У єдності - сила народу» (2010), «Не сила, Боже, вже мені» (2012), «Спогади про Великодочинський футбол, колишніх гравців» (2014), «Моя надія не вмирає» (2015) та оповідання: «Неймовірні мисливські спогади від Левка Бідного» (у збірках 2012 року та 2015 року). Книга «Під стук коліс» (2018) описує історію села Велика Доч та її людей, «У кожного свій шлях» (2019) розповідає про трагічну пригодницьку долю двох друзів з Чернігівщини.

Готові до друку ще дві книги автора: «Початок роду Іванюків                     с. Парафіївка» книга про 8 поколінь автора) та  «Мій рід Іванюк»  (ІІ книга, за останні 110 років).

Дякуємо Вадиму Івановичу за його клопітку, важливу працю і чекаємо нових історичних нарисів про інші села  громади!

Про письменника: Вадим Іванович Іванюк (Левко Бідний), народився                          25 листопада 1951 року в с. Іванівка  Борзнянського р-ну Чернігівської області у звичайній селянській родині.  Він  був сьомою дитиною у сім’ї. Через рік батьки переїхали в с. Велика Доч у бабину хату. У 1966 році закінчив  8 класів  Височанської  школи.  З  травня 1972 року по травень 1974 року Вадим Іванович проходив військову службу в лавах радянської армії  в                 м. Серпухов Московської області. У червні 1982 року потрапив у ДТП, зазнавши тяжких травм. Переніс 8 операцій та все рівно залишився інвалідом. Одружений має 3 дітей, п’ятьох внуків  та одного внука. Вже давно через інвалідність знаходиться на  пенсії. 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень