A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Я душу одягну у вишиванку

Дата: 19.05.2023 15:50
Кількість переглядів: 103

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Я душу одягну у вишиванку

 

18 травня вся Україна в патріотичній і духовній єдності  відзначила День вишиванки.  Це свято згуртувало тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами.

Цього дня працівники філій Центру культурних послуг Височанської сільської ради  спільно з закладами освіти громади організували та провели на своїх територіях благодійні ярмарки, концерти, розважальні програми, щоб підтримати Збройні Сили України та виразити свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість. Висловлюємо слова вдячності  за організацію благодійних заходів голові громади, старостам, директорам закладів освіти, учителям, учням, батькам, а також   усім жителям і гостям громади, що долучились до участі.

Виражаємо окрему подяку майстрині  декоративно-прикладного мистецтва з села Головеньки Наталії Нагорній за представлену на ярмарку  виготовлену власноруч сувенірну продукцію, письменниці  Валентині Іващенко (с. Головеньки) - за подаровані на благодійний ярмарок авторські книги, Млинник Валентині Миколаївні - за домашню випічку від ансамблю «Віночок» (с. Кербутівка), Черняку Михайлу Олександровичу з села Нові Млини - за виготовлені власноруч граблі, жительці села Галайбине Прощенко Валентині Григорівні - за хліб, спечений власними руками.

За підсумками благодійних заходів культурному фронту громади вдалося зібрати  на допомогу ЗСУ 58589 грн. (с. Високе – 7771 грн., с. Галайбине – 8150 грн., с. Маличина Гребля – 4750 грн., с. Головеньки – 11302 грн., с. Нові Млини, с.Кербутівка – 20816 грн., с. Носелівка – 5800 грн.).

Усі кошти передані нашим місцевим волонтерам, які невпинно трудяться задля  швидкої Перемоги!

Українська культура віками зазнавала могутнього натиску з боку росії, що  намагалась стерти з лиця землі  нашу самобутність. Однак попри все наша духовна спадщина, традиції зберегли свою унікальність та зайняли гідне місце в світовій цивілізації. Бо сила та цінність культури – не в текстах, картинах, спорудах,  а в тих, хто їх створює, у самих нас. 

Кожен свій день працівники культури присвячують тому, аби розвивати та розповсюджувати мову, культуру й традиції нашого народу. І кожен день наші захисники борються за те, аби ми могли це робити далі, за що їм низький уклін. А ми будемо і надалі боронити країну на культурному та інтелектуальному фронті.

Маленькими хрестиками ми залатаємо діри на тілі українського народу, і весь світ знову бачитиме нашу уквітчану націю.

Ми сильні, бо ми єдині! Ми незламні, бо ми разом! Ми - це Україна!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень