Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Відбувся відкритий турнір Височанської ТГ з футболу на Кубок пам’яті імені Миколи МИШКА

Дата: 15.05.2023 13:54
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

Відбувся відкритий турнір Височанської ТГ з футболу на

Кубок пам’яті імені Миколи МИШКА

 

13 травня у с. Високе на місцевому стадіоні відбувся відкритий турнір Височанської ТГ з футболу на Кубок пам’яті імені Миколи МИШКА.

Микола Іванович МИШКО – Герой-військовослужбовець, який загинув   25 лютого 2022 року, обороняючи рідну Чернігівщину і  незалежність всієї України.

Народився і виріс Микола в селі Високе Борзнянського району. Закінчив Височанську загальноосвітню школу, працював в тракторній бригаді КСП «Височанське», згодом - трактористом комунального підприємства «Височанське»  Височанської сільської ради. Брав активну участь у спортивному житті громади: був учасником футбольної команди, на громадських засадах виконував обов’язки інструктора з фізичного виховання та спорту відділу ОКСМС Височанської сільської ради.

Микола МИШКО - учасник АТО, з першого дня вторгнення російського агресора на нашу землю пішов захищати рідну землю без вагання, та, на превеликий жаль, загинув.

На  спортивному заході, присвяченому його пам’яті, були присутні дружина Тетяна, брат Олександр, інші родичі загиблого Героя, його друзі, колеги, односельчани  й фанати футболу. 

Турнір розпочався вшануванням Героя-земляка Миколи МИШКА. Ведуча заходу  розповіла про життєвий шлях, військову службу та спортивні захоплення захисника.  Представники з кола друзів і колег Миколи здійснили покладання квітів до його могили. Перед учасниками заходу виступив сільський голова Олег ВАСИЛЕНКО, який проінформував про важливість започаткування даного турніру, від імені громади  підтримав дружину загиблого воїна, вручивши квіти й подарунок,  привітав матерів з прийдешнім святом – Днем матері,  побажав учасникам змагань цікавої гри,  а найсильнішому - перемоги.

Участь у турнірі взяли гравці 4 команд. У спортивній боротьбі зійшлися: футбольна команда «Колос» (с. Високе), «Ветерани» (с. Високе), «Юність»                       (с. Забілівщина) та команда «Лісовик» (м. Борзна).

Хвилюючі емоції від змагань отримали всі, хто долучився до них.

За  підсумками турніру перемогу здобула команда «Колос» (с. Високе), яка і стала володарем першого Кубку  пам’яті імені Миколи МИШКА.  ІІ місце посіла   команда «Юність» (с. Забілівщина), ІІІ   «Лісовик» (м. Борзна). Особливими гостями турніру стали футбольні команди с. Високе, які у 1979 р. зайняли І місце в чемпіонаті Борзнянського району і в 1999 р. стали переможцями другої ліги Борзнянського району. Голова громади Олег ВАСИЛЕНКО відзначив їх пам’ятними медалями за здобуті перемоги.

Вітаємо переможців! Дякуємо всім за участь! 

Відтепер турнір буде щорічним і проводитиметься традиційно у травні до дня народження Миколи МИШКА.

Вічна  пам’ять і слава усім полеглим воїнам, що віддали свої життя  за волю нашого народу! Герої не вмирають, вони поповнюють ряди небесного війська і оберігають нас згори.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень