A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

День памʼяті та примирення

Дата: 10.05.2023 12:01
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

День памʼяті та примирення

 

8 травня Україна відзначає День памʼяті та примирення за європейською традицією. В цей день українці вшановують тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режиминацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

Відзначати День памʼяті та примирення 8 травняєвропейська традиція памʼятання про Другу світову війну, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.

Другий рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва РФ.

З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну є червоний мак, який є визнаним у світі символом памʼяті за загиблими у битвах з часів Першої світової війни.

  Ніжинський районний сектор №4 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області також долучився до вшанування пам’яті загиблих героїв. Серед осіб, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та перебувають на обліку сектору, було проведено тематичний захід, під час якого переглянуто відео презентацію «День пам’яті та примирення» та звернуто увагу присутніх на важливість пам’ятати історію своєї країни. 

 

Ніжинський районний сектор №4

філії ДУ «Центр пробації»

в Чернігівській області 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень