A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Відбувся семінар з актуальних питань у сфері зайнятості населення

Дата: 28.04.2023 14:25
Кількість переглядів: 125

Фото без описуФото без опису

Відбувся  семінар з актуальних питань у сфері зайнятості населення

28  квітня, в приміщенні Височанської сільської ради відбувся семінар (навчання) з актуальних питань фінансової підтримки роботодавців з боку держави через центри зайнятості, зокрема компенсації фактичних витрат ЄСВ і частини заробітної плати, а також професійної підготовки дорослого населення.

Спікерами цього заходу були в.о. директора Ніжинської філії Чернігівського обласного центру зайнятості Олена ГУРЕНКО, заступник директора Ніжинської філії Чернігівського обласного центру зайнятості Ігор ПРИХОДЬКО, начальник відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Ніжинської філії Чернігівського обласного центру зайнятості Наталія ГОЛОВЕНКО.   

Фахівці Ніжинської філії Чернігівського обласного центру зайнятості донесли до відома присутніх нові зміни в законодавстві щодо зайнятості населення, обговорили з присутніми актуальні для роботодавців і населення теми, а саме:

І. компенсаційні виплати роботодавцям від центру зайнятості за прийнятих працівників (зокрема  і з числа ВПО);

ІІ. компенсація роботодавцям ЄСВ у разі прийняття працівників на новостворені робочі місця;

ІІ. порядок надання ваучерів на навчання (професійна підготовка дорослого населення, навчання для осіб 45+). 

 

Спікери наголосили на прекрасній можливості для громадян пройти перекваліфікацію та змінити свою спеціальність за сприяння центру зайнятості, який надає ваучер (спеціальний документ) на навчання, що компенсує вартість навчання. Вартість ваучера від центру зайнятості становить на сьогодні 26 840 грн. Детально про умови отримання ваучера можна дізнатися за посиланням:  https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery.

Також фахівці Ніжинської філії Чернігівського обласного центру зайнятості звертають увагу роботодавців на привабливість компенсаційних виплат на оплату праці робітників, якими можна вигідно скористатися у ході співпраці зі службою зайнятості.

Матеріали, надані  центром зайнятості для ознайомлення, наведені нижче.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень