A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

8 квітня - День працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військових комісаріатів).

Дата: 08.04.2023 09:00
Кількість переглядів: 1566

8 квітня - День працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки  (військових комісаріатів).

Сьогодні ми є свідками відродження та змін в нашій армії і можемо з упевненістю стверджувати – вона готова показати належну обороноздатність.

Вагомий внесок у зміцнення оборони нашої країни, становлення справжнього українського війська забезпечують на місцях ТЦК та СП і саме на їх працівників лягає обов’язок відбору тих людей, яким ми довіряємо оберігати найцінніше у нашому житті – спокій та мирне небо над головою. 

Шановні працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки!  Бажаємо вам сил і  незламної волі, стійкості характеру й наснаги у виконанні надзвичайно важливого завдання – мобілізації всіх ресурсів для формування професійної армії. 

Сила та міць української держави – у єдності армії та народу.

Фото без опису

Довідково.

 

 Заміна радянської системи військових комісаріатів на територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки розпочалася з 2017 року і стартувала вона саме з Чернігівщини. Потреба у реформуванні цих органів у нову структуру органів місцевого військового управління виникла у зв’язку з російською агресією, що розпочалася проти України ще з 2014 року.  Робота військкоматів до цього часу нівелювалася (відбувалося скорочення штатів з тенденцією до їх поступового розпуску), а з настанням  важких для України воєнних часів виникла потреба в  їх відродженні задля забезпечення мобілізації військових для захисту держави.

1 серпня 2017 року в експериментальному порядку було розпочате впровадження територіального центру комплектування  та соціальної підтримки на матеріально-технічній базі Чернігівського обласного військового комісаріату та Козелецького районного військового комісаріату. 1 листопада 2017 року було озвучено перші позитивні результати експерименту. 

Від березня 2018 року розпочалося переформування інших військових комісаріатів на нову структуру. 26 квітня 2018 року Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак затвердив план створення на базі військових комісаріатів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. 

Після  переформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки на Чернігівщині, Рівненщині, Дніпропетровщині та Одещині, така реформа пройшла і в решти областях. Інструкторсько-методичне заняття для військових комісарів з усієї України з цього приводу у вересні 2018 року провели у Чернігові. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень