A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Рятувальники проводять інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо попередження пожеж у природних екосистемах

Дата: 21.03.2023 11:11
Кількість переглядів: 127

Рятувальники проводять інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо попередження пожеж у природних екосистемах

 

З настанням весняного періоду на Чернігівщині спостерігається ріст пожеж в природних екосистемах. Лише протягом 20 березня підрозділами Головного управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 15 загорянь у природних екологічних системах. Їх причинами послужило необережне поводження громадян із вогнем. Загальна площа, пройдена вогнем склала понад 14 га відкритих територій. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Рятувальники наголошують, що  в період воєнного стану в державі посилена відповідальність за спалювання сухої рослинності або її залишків. Так, відповідно до статті 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

  З метою попередження пожеж у природних екосистемах співробітниками Ніжинського районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області проводяться рейди, в ході яких рятувальники нагадують громадянам про заборону випалювання сухої рослинності або її залишків та інформують про відповідальність за дане правопорушення згідно чинного законодавства.

 

Ніжинське районне упраравління 

                                                                         ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень