A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

День вшанування учасників бойових дій

Дата: 16.02.2023 14:56
Кількість переглядів: 279

15 лютого  Височанська громада разом з усією Україною вперше за багато років  відзначала День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у час жорстокої повномасштабної війни.

Цього дня, згадуючи  20 наших земляків, що воювали в різних куточках планети, ми згадали всіх, хто колись віддав і зараз віддає своє життя і здоров’я в пекельних боях. У кривавій афганській війні, що тривала майже 10 років,  взяли участь більш ніж 160 тисяч українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність. Не повернулися додому з афганського пекла і наші земляки – Синиця Василь Анатолійович та Глущенко Віталій Миколайович.

Цього дня сільський голова Олег Василенко відвідав тематичний захід, підготовлений педагогічним та учнівським колективами  Галайбинської гімназії з нагоди цієї пам’ятної дати. Голова громади  взяв участь у перегляді документального фільму про афганську війну та екскурсії шкільним музеєм «Пам’ять», поспілкувався з директором, педагогами, учнями гімназії; спільно поклали квіти до могил загиблого воїна-афганця Синиці Василя Анатолійовича та героя-сучасника Мачачі Вадима Олександровича, який загинув, захищаючи Батьківщину від російського агресора у червні 2022 року. У с. Мала Доч також вшанувати загиблого воїна-афганця Глущенка Віталія Миколайовича покладанням квітів до пам’ятної дошки.

Цього ж дня голова громади відвідав і відзначив грамотами учасників бойових дій – Михайла Решетинського, Василя Коропатника, Миколу Луцевича, Миколу Дудку, Миколу Моценка та Бориса Маміралієва. Поспілкувався з ветеранами на предмет виниклих проблем та потреб, побажав їм міцного здоров’я, віри і витримки, мирного неба над головою.

В умовах сьогодення вже нікому не треба пояснювати всю жахливу сутність війни, бо кожен українець сьогодні на собі відчуває той біль і несправедливість, які вона несе за собою. Неважливо де війна проходить своєю руйнівною ходою – чи на рідній землі, чи в незнайомій країні, бо вона скрізь  забирає найцінніше – здоров’я, мрії, життя, а залишає по собі ріки крові й сліз, руїни або випалену землю.

З глибоким сумом схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув,  і з вдячністю звертаємося до тих, хто вижив, хто поряд з нами, хто ділиться своїм бойовим досвідом, волонтерить,  хто всіляко наближає  перемогу і чекає рідних з війни.

Українці – нація сильних і нескорених, в якому куточку світу вони б не були.

Слава Україні! Героям Слава!

 

Загальний відділ Височанської сільської ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень