A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Уряд затвердив новий порядок військового обліку

Дата: 02.02.2023 13:29
Кількість переглядів: 97

Уряд затвердив новий порядок військового обліку

Кабінет міністрів під час засідання 30 грудня затвердив новий порядок військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів. 3 січня уряд оприлюднив текст відповідної постанови.

 

Відповідно до нових правил, відтепер військовий облік поділятиметься на загальний та спеціальний. На загальному перебуватимуть ті військовозобовʼязані, які не мають броні. Спеціальному обліку підлягатимуть ті, хто отримав бронь.

 

Призовники повинні будуть ставати на військовий облік із 16 років у рік досягнення ними 17-річного віку. Облік здійснюватиметься до 27 років.

 

Також військовозобовʼязані отримають можливість передавати про себе дані військкоматам за допомогою сервісу "Дія". Серед іншого, вони зможуть передавати дані щодо зміни місця проживання.

 

Окрім того, відтепер військовозобов'язаних прийматимуть на роботу чи навчання лише за наявності підтвердження, що ті перебувають на військовому обліку.

 

Нові правила також передбачають, що на обов’язковий військовий облік повинні будуть ставати жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність. Для інших передбачається добровільний військовий облік. При цьому жінки-медики та фармацевти, які раніше не перебували на військовому обліку, зможуть влаштовуватися на роботу без обов'язкового військового обліку до 2026 року.

Також дипломатичні відомства зобов’яжуть вести військовий облік серед українців, які перебувають за кордоном. Передбачається, що вони будуть повинні сприяти поверненню військовозобов'язаних в Україну під час мобілізації. У разі, якщо громадянин України перебуває за кордоном не більш як три місяці, він може не ставати на військовий облік.

 

Також затверджений порядок удосконалює окремі питання взаємодії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки із органами державної влади, підприємствами, установами й організаціями у питаннях організації та ведення військового обліку.

 

Посилання на ПОСТАНОВУ  КАБІНЕТА МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 30 грудня 2022 року №1487


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень