A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

кожна третя жінка в світі впродовж свого життя зазнає насильства

Дата: 20.01.2023 15:51
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

За даними ООН, кожна третя жінка в світі впродовж свого життя зазнає насильства. А отже цілком можливо, що страждати від насильства може хтось з ваших знайомих, близьких чи рідних. Як же дізнатися, що це справді так і що ваша подруга/колега/сестра потребує допомоги?

Нижче описали, що може бути «сигналом» того, що хтось з вашого оточення страждає від насильства 👇

⚫️Зміни у зовнішньому вигляді. Постраждалі від насильства можуть змінювати одяг на більш закритий або той, що не відповідає сезону, робити інший макіяж чи зачіски, щоб прикрити синці, садна, подряпини, опіки тощо.

⚫️Зміни в емоційному стані. Людина, що страждає від насильства, може виглядати заляканою, стомленою, пригніченою, сумною, заплаканою.

⚫️Зміни у поведінці. Відкриті, товариські та щасливі люди, які постраждали від насильства, часто стають більш мовчазними, закритими, скованими, недоглянутими, невпевненими в собі.

⚫️Зміна у соціальній активності. Постраждалі від насильства рідше виходять в люди, зустрічаються з друзями та рідними, після роботи одразу поспішають додому і т.п.

⚫️Зміна економічного становища. Людина, яка страждає від насильства, може мати ознаки недоїдання, ходити в старому зношеному одязі та взутті, не мати власних коштів, надмірно економити на буденних речах, ігноруючи задоволення життєво важливих потреб.

⚫️Ознаки стороннього контролю. Люди, які страждають від насильства, часто вимушено узгоджують кожне (навіть незначне) рішення зі своїм кривдником, питають дозволу щось зробити, звітують йому, де і з ким перебувають, що роблять тощо.

Якщо прочитавши вищевикладене ви маєте підозру, що хтось з ваших близьких страждає від насильства, звертайтеся за консультацією на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації:

📲116 123

📞0 800 500 335


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень