A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Охорона праці на підприємствах в опалювальний сезон

Дата: 08.11.2022 08:48
Кількість переглядів: 237

Охорона праці на підприємствах в опалювальний сезон

 

Забезпечення належного стану охорони праці та пожежної безпеки підприємства стає особливо актуальним в опалювальний період. Холодна погода вносить свої корективи в експлуатацію протипожежних систем та обладнання, використання опалювальних приладів створює додаткову небезпеку виникнення пожежі.

Роботодавець повинен прикласти максимум зусиль для захисту працівників та виробництво від вогню в опалювальний період, а при потребі мінімізувати наслідки від пожеж та нещасних випадків.

Складні погодні умови змушують переглянути порядок використання протипожежного оснащення підприємств.

Дороги, проїзди до будівель, споруд, пожежних водоймищ, підступи до зовнішніх пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння мають бути завжди вільні та взимку очищуватися від снігу.

Кожне підприємство має бути забезпечене необхідною кількістю води для пожежогасіння. Тому, ще в передзимовий період, необхідно потурбуватися про протипожежний водогін, відповідальність за технічний стан та правильну експлуатацію обладнання. Відповідальність за це несе власник підприємства.

Робітник, який працює на котельнях обов’язково має бути забезпечений спецодягом. 

У разі застосування будь-якого класу електронагрівальних приладів обов’язковим є виконання таких вимог:

- нові підключення струмоприймачів слід проводити з урахуванням допустимого струмового навантаження електромережі;

- електронагрівальні прилади мають бути встановлені на поверхні з негорючого матеріалу;

- нагрівальні робочі частини цих приладів мають бути захищені від зіткнення з горючими матеріалами.

- для опалення невеликих приміщень, у тому числі підприємств торгівлі, пересувних побутових приміщень (вагончиків) для будівельників, можуть застосовуватися масляні радіатори та електропанелі із закритими нагрівальними елементами. Такі прилади повинні мати справний індивідуальний електрозахист і терморегулятор;

- забороняється залишати електрообігрівальні прилади, які працюють, без нагляду. Адже недбальство та халатність персоналу підприємства під час використання обігрівачів також може призвести до пожежі.

Шановні роботодавці! Пам’ятайте, всі травми на виробництві – наслідок порушення вимог нормативно-правових актів, інструкцій з охорони праці та пожежної безпеки, а також,  особистої безпеки.

                   

       В.Луценко, страховий експерт з охорони праці Бахмацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень