A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Підтримка та підвищення економічної активності населення

Дата: 21.10.2022 15:09
Кількість переглядів: 271

Підтримка та підвищення економічної активності населення та підприємницької активності зокрема є основним завданням для органів виконавчої влади всіх рівнів. Враховуючи те, що підгрунтям економічного добробуту Чернігівщини є сільськогосподарське виробництво, тому задачею на сьогодні є максимальне використання тих можливостей і ресурсів для аграріїв, котрі пропонують держава та міжнародні партнери.
З метою активізації залучення потенційних • учасників програм підтримки, нагадуємо про діючі інструменти, які можуть бути ними використані.
Однією з них є урядова програма «єРобота», яка включає в себе шість напрямків підтримки, з них для аїрарного сектору передбачено чотири. Це гранти на висадку нових садів, на побудову нових теплиць, на розширення та створення підприємств у сфері переробки, гранти на будь-який мікробізнес.
Надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, тепличного господарства та власної справи регулюються постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу».
Надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 № 739 «Деякі питання надання грантів для переробних підприємств».
Заявки на участь в грантових програмах «єРобота» подаються через Єдиний портал державних послуг Дія. Основна умова участі - створення робочих місць.
Крім того, 12 серпня 2022 року запрацювала єдина онлайн платформа для підтримки агровиробииків - Державний аграрний реєстр або ДАР (dar.gov.ua). На початку вересня для малих агровиробииків у ДАР було відкрито доступ до допомоги за такими напрямами.

-    бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;
-    спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.
Використання коштів за даними напрямами регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 .№918 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції».
Звергаємо увагу, то кінцевий термін подання заявок на отримання бюджетної субсидії та спеціальної бюджетної дотації -15 лист опада 2022 року, або у разі використання виділених бюджетних коштів у повному обсязі.
Також, доводимо до відома, то спільним рішенням Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Мінагрополітики до 23 жовтня 2022 року продовжено прийом заявок на отримання засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень