A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Чернігівський обласний відкритий конкурс

Дата: 26.09.2022 13:29
Кількість переглядів: 194

ІІ-й Чернігівський обласний відкритий конкурс

патріотичних аматорських відеороликів

«МОЛОДЬ! АРМІЯ! КРАЇНА!»

(далі – Конкурс)

 

ПОЛОЖЕННЯ

 

 

  1. Загальні положення

Конкурс проводиться на виконання Указу Президента України від 18.05.2019 № 286 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання», розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 № 1233 «Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року» та з метою розвитку національно-патріотичного виховання молоді. 

Положення про Конкурс встановлює цілі й порядок його підготовки, організації та проведення.

 

1.1. Визначення Конкурсу:

Конкурс – щорічний Чернігівський обласний відкритий конкурс патріотичних аматорських відеороликів «МОЛОДЬ! АРМІЯ! КРАЇНА!», що проводиться до Дня Збройних Сил України на призи начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для шкільної й студентської молоді.

Конкурс проводиться дистанційно з використанням сучасних інформаційно-комунікативних технологій та ресурсів.

Участь у конкурсі є безкоштовною.

 

  1. Терміни проведення Конкурсу:

Конкурс проводиться в три етапи.

  • І етап (19 вересня – 31 жовтня) – прийом заявок та конкурсних робіт (п. 4.3.1. Положення);

  • ІІ етап (5 листопада – 18 листопада) – глядацьке голосування та підведення його підсумків для визначення конкурсних робіт-фіналістів (п. 4.3.2. Положення);

  • ІІІ етап (21 листопада – 27 листопада) – фінальне глядацьке голосування та оцінювання професійним журі робіт-фіналістів, підведення підсумків (п. 4.3.3. Положення), визначення переможців Конкурсу.

Оголошення переможців конкурсу та вручення призів відбудеться в першій декаді грудня за окремим розпорядженням.

 

 

1.3. Керівні органи Конкурсу:

1.3.1. Засновником Конкурсу виступає Чернігівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (далі – Засновник). Начальник територіального центру комплектування та соціальної підтримки Чернігівського обласного ТЦК та СП, як представник Засновника своїм Наказом затверджує:

  • склад організаційного комітету (далі –  Оргкомітет);

  • склад професійного журі Конкурсу (далі – Журі).

 

1.4. Контакти представника Конкурсу:

e-mail: mak.2022.otck.che@gmail.com. (із зазначенням теми листа «ПІБ. Конкурс»).

 

 

2. Мета й завдання Конкурсу

2.1. Сприяння актуалізації військово-патріотичного виховання серед шкільної та студентської молоді: формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, почуття гордості за Україну та її Збройні Сили.

2.2. Популяризація військової служби, формування у шкільної та студентської молоді активної громадянської позиції, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку – захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів.

2.3. Підтримка талановитої молоді, сприяння в самореалізації та творчому розвитку, активне залучення молоді до соціально-вагомої діяльності, активізація мистецької взаємодії між армією та суспільством.

2.4. Висвітлення нових аспектів громадської думки щодо престижу військової служби у Збройних Силах України, що стоять на захисті територіальної цілісності та державного суверенітету країни під час російсько-української війні.

2.5. Культивування шанобливого ставлення до воїна як до героя-захисника України та вшанування  героїзму захисників і захисниць України, патріотизму та самопожертви, які проявлені під час захисту суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності України під час російсько-української війни.

 

3. Оргкомітет Конкурсу

3.1. Функції Оргкомітету:

3.1.1. Забезпечення підготовки, організації та координація проведення Конкурсу. Визначення умов проведення Конкурсу.

3.1.2. Забезпечення висвітлення в засобах масової інформації, інтернет-ресурсах та соціальних мережах заходів щодо проведення Конкурсу.

3.1.3. Прийом, розгляд та опрацювання заявок претендентів на участь у Конкурсі (далі  – Заявка).

3.1.4. Підготовка, передача й опрацювання протоколів Журі.

3.1.5. Виконання інших функцій, пов’язаних з організацією й проведенням Конкурсу.

3.1.6. Для здійснення своїх повноважень Оргкомітет може співпрацювати (у рамках чинного законодавства) з органами місцевого самоврядування, громадськими та волонтерськими організаціями, творчими спілками, спонсорами й меценатами.

 

4. Умови проведення та участі у Конкурсі

4.1. Загальні положення:

4.1.1. У Конкурсі можуть брати участь: учні загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, молодь віком до 25 років включно.

4.1.2. На Конкурс подаються роботи, які не брали участь в інших фестивалях та конкурсах та не демонструвались в мережі Інтернет.

4.1.3. Учасник може змагатися в усіх номінаціях одночасно за умови подачі окремих конкурсних робіт та Заявок.

4.2. Номінації Конкурсу:

«З Україною в серці!»

- оцінюються роботи, що розкривають (демонструють) вшанування патріотизму і мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору; приклади участі у військово-патріотичних заходах молоді Чернігівщини;

«Армія з народом! Народ зі своїм військом!»

- оцінюються роботи, що розкривають (демонструють) потужність, професіоналізм та незламність Збройних Сил України, вшановують мужність українських воїнів та розкривають образ героя-захисника (захисниці) нашої країни, які стоять на захисті територіальної цілісності та незалежності України під час російсько-української війни;

«Вірю в ЗСУ – наближаю Перемогу!»

- оцінюються роботи, що розкривають (демонструють) досягнення як окремих громадян, так і волонтерського руху у наданні різноманітної допомоги підрозділам Збройних Сил України, покращенні їх матеріальної бази та побутових умов, дозвілля тощо під час діяльності по захисту суверенітету і територіальної цілісності країни.

4.3. Конкурс проходить у три етапи для всіх номінацій.

  1. І етап – прийом Заявок та конкурсних робіт: учасники Конкурсу надсилають Заявку та відео на визначену Оргкомітетом електронну пошту.

  2. ІІ етап – глядацьке голосування та підведення його підсумків для визначення конкурсних робіт-фіналістів: розміщення та демонстрація конкурсних робіт на офіційній сторінці Засновника в соціальній мережі Facebook.

Визначення дев'ятьох кращих відео у кожній номінації відбувається шляхом публічного голосування/вподобання дописів/постів з роботами конкурсантів.

При підведенні підсумків голосування за конкурсні роботи зараховуються результати тільки з офіційної сторінки Засновника в соціальній мережі Facebook.

  1. ІІІ етап – фінальне глядацьке голосування та оцінювання професійним журі робіт-фіналістів, підведення підсумків, визначення переможців Конкурсу та вручення нагород: розміщення та демонстрація конкурсних робіт-фіналістів на офіційні сторінці Засновника в соціальній мережі Facebook.

Визначення трьох кращих відео у кожній номінації відбувається шляхом зведення підсумку публічного голосування/вподобання дописів/постів з роботами конкурсантів та результатів оцінювання конкурсних робіт професійним Журі.

Розміщення та демонстрація конкурсних робіт-переможців на офіційні сторінці Засновника в соціальній мережі Facebook, вручення нагород переможцям Конкурсу.

4.4.  Порядок подання Заявки:

4.4.1. Заявка (Додаток до Положення) на участь подається в електронному вигляді одночасно з конкурсною роботою за контактом, вказаними в пункті 1.3. цього Положення. Назва файлів в форматі Word та MP4 повинні мати назву прізвища та ім’я учасника конкурсу (творчого колективу).

4.4.2. Заявка може бути заповнена тільки українською мовою.

4.4.3. Заявки, надіслані окремо від конкурсного відео, неповно й некоректно заповнені, до розгляду не приймаються.

4.5. Вимоги до конкурсного відео (робіт):

4.5.1. Відео має бути авторським (або колективу авторів) в популярному молодіжному стилі TikTok, Instagram, Facebook.

4.5.2. Мова озвучення конкурсних робіт – українська.

4.5.3. Тривалість відео до 4 хвилин.

4.5.4. Формат конкурсного відео:  MP4.

4.5.5. Конкурсне відео може бути відзняте на професійну або непрофесійну відеокамери, смартфон, планшет або фотоапарат із функцією відеозйомки.

4.5.6. До участі у Конкурсі не приймаються відео, що містять сцени та/або фрагменти із пропагандою насильства, ксенофобії, расизму, сепаратизму, алкоголю, наркотиків, порнографії, які можуть спричинити розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, закликати до агресії й містити ненормативну лексику тощо.

4.5.7. При створенні відео конкурсант має враховувати правила використання музики на платформах  Instagram  та  Facebook:

  • не існує жодних обмежень для трансляцій музичних виступів (наприклад, зйомку «живих» виступів  виконавців  чи групи);

  • чим більша кількість та тривалість треків у відео, тим більше ймовірність його обмеження в соціальних мережах. Наприклад, трансляція може бути перервана, або доступ до відео може бути обмеженим, чи взагалі відео може бути видалено адміністраторами соціальних мереж за порушення авторських прав;

  • чим коротший запис, тим краще;

  • завжди повинен бути візуальний компонент  - записане аудіо не повинно бути основною метою відеоролика.

 

5. Голосування

5.1. Голосування здійснюється користувачами соціальної мережі Facebook вподобайками («Подобається» та «У захваті»), які підписані на офіційну сторінку Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

5.2. Голоси профілів (акаунтів) соціальної мережі Facebook, які не є підписниками сторінки «Чернігівський обласний ТЦК та СП» враховуватись не будуть!

5.3. При ознаках «накручування голосів» (занадто велика кількість голосів за нетривалий час, що в рази перевищує середньостатистичні результати) Оргкомітет за погодженням із Журі має право зняти роботу із Конкурсу із подальшим повідомленням автора відповідним листом.

 

6. Журі Конкурсу та визначення переможців ІІІ-го етапу

6.1. До складу Журі можуть бути запрошені журналісти, спеціалісти з відео- та фотозйомки, діячі культури, громадські активісти,  фахівці з масових комунікацій, письменники, режисери, професійні теле- та радіоведучі, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, представники громадських та волонтерських організацій з метою оцінювання конкурсних робіт-фіналістів у кожній номінації.

6.2. Кількісний склад Журі (від п’яти до семи осіб) визначає Оргкомітет та затверджує Засновник.

6.3. Кожному члену Журі видається персональний протокол оцінювання конкурсних робіт до якого він вносить власні результати оцінювання у кожній номінації.

6.3.1. Членам Журі забороняється змінювати/виправляти дані, що внесені до персонального протоколу.

6.3.2. Член Журі несе особисту відповідальність за достовірність інформації в своєму персональному протоколі.

6.4. Оцінювання й підведення підсумків відбувається за умови присутності повного складу Журі. Форма обговорення конкурсних робіт та голосування Журі – закрита.

6.4.1. Кожен член Журі виставляє власні бали учасникам конкурсу. Бали всіх членів Журі сумуються для отримання загального балу за конкурсну роботу. Відповідно до кількості отриманих балів Журі визначає зайняті місця у кожній номінації.

6.5. Визначення переможців у кожній номінації відбувається шляхом зведеного підсумку публічного голосування/вподобання дописів/постів з роботами конкурсантів (підведення підсумків проводить Оргкомітет) та результатів оцінювання конкурсних робіт професійним Журі.

6.5.1. У разі рівного загального балу конкурсантів (у номінації) Журі вирішує питання про розподіл місць шляхом відкритого голосування простою більшістю.

6.6. Журі має право:

  • ділити місця між конкурсантами-переможцями за підсумком загального результату конкурсанта;

  • змінювати кількість переможців у кожній номінації за підсумком загального результату конкурсанта;

  • відзначати окремі конкурсні роботи поза встановленими номінаціями.

6.7. Рішення Журі, що є остаточним і перегляду не підлягає, оформлюється у вигляді протоколу, який підписують усі члени Журі.

6.8. Усі учасники Конкурсу нагороджуються дипломами учасника, які надсилаються їм у цифровому форматі на електронну пошту.

6.9. Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та цінними подарунками.

 

7. Прикінцеві положення

7.1. Беручи участь у Конкурсі, учасник і його законні представники надають Засновнику/Оргкомітету право безстроково, відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» (далі – Законодавство): отримувати, збирати, обробляти, реєструвати, накопичувати, зберігати, використовувати, поширювати інформацію, що, відповідно до вимог Законодавства, становить персональні дані. Фактом участі в Конкурсі й виконанням своїх дій відповідно до Положення, Facebook учасник підтверджує достовірність наданої інформації.

7.2. Засновник/Оргкомітет залишає за собою право:

7.2.1. На свій розсуд в односторонньому порядку припинити або призупинити проведення Конкурсу, змінити це Положення з обов’язковим оприлюдненням таких змін, якщо з яких-небудь причин будь-який аспект Конкурсу не може бути реалізований так, як це було заплановано, включаючи причини, що знаходяться за межами розумного контролю Засновника/Організатора і які впливають на виконання або належне проведення Конкурсу.

7.2.2. Розміщувати матеріали про Конкурс як соціальну рекламу на своєму й на будь-яких інших публічних ресурсах.

7.2.3. Проводити інтерв’ю з переможцями й іншими учасниками та їхніми законними представниками, фото- і відеозйомку, у тому числі в процесі вручення нагород, і публікувати отримані матеріали на своїх і на будь-яких інших публічних ресурсах.

7.3. У разі виникнення будь-яких суперечок щодо тлумачення умов проведення Конкурсу, офіційним визнається тлумачення Засновника, що є остаточним й обов’язковим для всіх учасників і не підлягає оскарженню.

7.4. Факт участі в Конкурсі означає, що сам учасник і його законні представники підтверджують ознайомлення з даним Положенням і свою повну й безумовну згоду з ним.

7.5. Засновник/Оргкомітет не відшкодовують учаснику і його законним представникам будь-які витрати, пов’язані з участю в Конкурсі.

7.6. При вирішенні будь-яких суперечок, що виникли в зв’язку з Конкурсом, застосовується виключно законодавство України.

7.7. Засновник/Оргкомітет не несуть відповідальності в разі настання обставин непереборної сили (форс-мажор).

7.8. Результати Конкурсу є остаточними, оскарженню й перегляду не підлягають.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень