A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів.

Дата: 19.08.2022 10:29
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів.

Прохання до всіх жителів Височанської громади провести добровільну здачу зброї, бойових припасів, вибухових речовин та спеціальних засобів починаючи з 18.08.2022 року по 01.09.2022 року до Ніжинського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області

Добровільна здача зброї, бойових припасів, вибухових речовин та спеціальних засобів  – це протидія незаконному розповсюдженню зброї та вибухових матеріалів, а також профілактика злочинів, пов’язаних з їх використанням.

Зберігання зброї без дозвільних документів – це кримінальне правопорушення, яке тягне за собою покарання, відповідно до ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

.

З 18.08 по 01.09.2022 року звільнятимуться від кримінальної відповідальності особи, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої у вказаний термін.

Таким чином при добровільній здачі незареєстрованої зброї власник звільняється від відповідальності та отримує можливість її законно зареєструвати на себе або на своїх родичів.

Здати зброю чи боєприпаси можна до найближчого відділу чи відділення поліції. Для отримання більш детальної інформації просимо звертатися до головного управління Національної поліції України в Чернігівській області або дільничних інспекторів поліції в місцях вашого проживання або тимчасового перебування.

Правоохоронці звертаються до громадян та нагадують, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які почастішали і трапляються як з дорослими громадянами, так і з  неповнолітніми.

Про це повідомляє відділ поліції Ніжинського районного ГУНП В Чернігівській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень