A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Консультування клієнтів пробації

Дата: 05.07.2022 12:26
Кількість переглядів: 186

Консультування клієнтів пробації

 

Вже шість років минуло із часу створення державних інституцій, які забезпечують людям безоплатний доступ до юридичних послуг – бюро правової допомоги. Бюро правової допомоги - це всеукраїнська мережа точок доступу до безоплатної правової допомоги, активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад. Діяльність бюро правової допомоги передусім спрямована на підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст. Важливою діяльність даної організації є і для клієнтів органів з питань пробації, оскільки ця категорія осіб потребує уваги всіх органів, установ та організацій, які хоч якоюсь мірою здатні покращити життя засуджених. Що в свою чергу приведе до зменшення кількості повторних кримінальних правопорушень серед цих осіб.

Борзнянське бюро правової допомоги вже не першій рік плідно співпрацює з Ніжинським районним сектором №4 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області. Відповідно до графіку здійснення консультацій працівниками Бюро, на базі органу з питань пробації, періодично проводяться групові та індивідуальні заходи.

5 липня 2022 року начальник Борзнянського бюро правової допомоги Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віталій Дорошенко в черговий раз зустрівся з клієнтами пробації. Під час зустрічі він проінформував засуджених про основні завдання бюро правової допомоги, а саме: правопросвітництво у територіальних громадах; надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій; забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян.

Завдяки такій співпраці клієнти пробації постійно розширюють свої правові орієнтири, оскільки система безоплатної правової допомоги активно розвивається та завжди мають змогу отримати безкоштовно консультацію фахівця з правових питань.

 

 

Ніжинський районний сектор №4

філії ДУ «Центр пробації»

в Чернігівській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень