A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: про пільгові виплати для українців на час війни, зокрема і субсидії

Дата: 15.03.2022 14:46
Кількість переглядів: 206

 

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: про пільгові виплати для українців на час війни, зокрема і субсидії

 

Кабінет міністрів України продовжив строк виплати державних соціальних допомог та пільг, призначених раніше, на весь період дії воєнного стану та ще на один місяць після його скасування.

 

В Постанові Уряду зазначається, що строк виплати державної соціальної допомоги продовжується автоматично, “без звернення особи до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення”.

 

В Міністерстві соціальної політики підтверджують, що проведення перерахунку протягом дії воєнного стану не передбачено.

 

“Якщо протягом дії воєнного стану у отримувачів виплат змінився розмір доходу або інші обставини, які могли б призвести до зменшення призначених раніше розмірів соціальних допомог, пільг та субсидій, то навіть за цих обставин такі отримувачі продовжать одержувати виплати у раніше призначених розмірах”, – говориться в повідомленні Мінсоцполітики.

 

Окрім того, Кабмін ввів спеціальний механізм виплати державної допомоги жителям населених пунктів, де органи соцзахисту не працюють через бойові дії. Згідно з ним, Міністерство соціальної політики централізовано нарахує грошові допомоги, пільги та субсидії, а “Ощадбанк” спрямує їх отримувачам.

 

Ощадбанк здійснюватиме виплату грошових допомог, пільг та житлових субсидій  наступним чином:

• Громадянам, які одержували виплати через банки, перерахує кошти на їх банківські рахунки.

• Громадянам, які отримували виплати через “Укрпошту”, здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

 

Сім’ї, які перемістились з районів проведення бойових дій можуть звернутися за призначенням субсидії за новим місцем проживання. Субсидія їм може бути призначена на підставі договору найму (оренди) житла.

 

В умовах воєнного стану документи для призначення субсидії краще подавати в електронній формі, скориставшись онлайн сервісом через Портал Дія. У разі неможливості подати документи в електронній формі - їх можна подати до Центру надання адміністративних послуг або уповноважених осіб територіальних громад, тощо.

 

Отримувачі житлових субсидій мають пам’ятати, що вчасна оплата комунальних послуг – це запорука продовження роботи комунальної системи й реальна допомога державі під час війни!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень