A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

До уваги осіб, що вимушено покинули домівки через бойові дії

Дата: 15.03.2022 14:45
Кількість переглядів: 418

До уваги осіб, що вимушено покинули домівки через бойові дії

 

Наразі велика кількість українців покинула свої домівки через вторгнення російських військ на територію нашої України.

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) — особи, які переїхали з одного регіону в інший, щоб врятуватися від війни, і при цьому залишились на території України. Підтвердженням статусу ВПО є довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Відповідно до законодавства прибувши у безпечне місце, необхідно звернутися із заявою до управління соціального захисту населення (у нашому випадку Ніжинського, функціонує при районній військовій адміністрації) за довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або через відділ ЦНАП Височанської сільської ради та старостинські округи.

Проте, наш Чернігівський регіон і зокрема Ніжинський район у списку територій, затвердженому Кабінетом Міністрів України, де ведуться активні бойові дії. Тому на даний час у ВПО є можливість звернутись до Височанської сільської ради та старостинських округів лише за тимчасовим обліком таких осіб.

З собою мати документи, що посвідчують особу, свідоцтво про народження дитини. Якщо у документі відсутні відомості про реєстрацію місця проживання, де триває війна, потрібно подати докази проживання. Це може бути: військовий квиток; трудова книжка; документи, що підтверджують право власності; свідоцтво про освіту; медичні документи тощо. До заяви від законного представника малолітньої дитини необхідно додатково подати: документ, що засвідчує особу законного представника; документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника (родинні стосунки між дитиною і заявником).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень