A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

4 лютого - Всесвітній день боротьби проти раку

Дата: 04.02.2022 14:07
Кількість переглядів: 198

Щорічно 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, який був проголошений у 2005 році Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями. Метою проведення цього Дня є підвищення обізнаності про рак як одного із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, акцентування уваги на профілактиці, ранньому виявленні та лікуванні цього захворювання.

Основними факторами ризику у виникненні злоякісних новоутворень: тютюнопаління, алкоголь, надлишкова вага та малорухливий спосіб життя, інфекції, сонячне опромінення.

Більше 30% випадків смерті від раку можна запобігти, дотримуючись елементарних норм здорової поведінки, таких як: боротьба з курінням; збільшення фізичної активності; вживання збалансованої та здорової їжі; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; проходження регулярних медичних оглядів та скринінгових обстежень; уважне ставлення до власного здоров’я.

Центр надання соціальних послуг Височанської сільської ради звертається до Вас, шановні мешканці громади, потурбуйтесь про своє здоров’я завчасно. Пам’ятайте, що профілактика раку є найбільш економічно ефективним методом боротьби з раком – вона призводить до значної економії витрат на лікування, збільшення тривалості та якості життя людини, а також запобігання стражданню від хвороби та отриманню статусу особи з інвалідністю.

Пропонуємо переглянути відео за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=lhztBTxLIU8


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень