A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

ЧОМУ АЛІМЕНТИ - ЦЕ ПРАВО, А НЕ ЗАБАГАНКА?

Дата: 25.01.2022 16:41
Кількість переглядів: 256

Фото без опису

Стягнення аліментів — важка, табуйована та оточена стереотипами тема, нюанси якої часто замовчують або ігнорують. Тим не менш, аліменти — це батьківський обов’язок та право, гарантоване законом, і сьогодні ми поговоримо про це детальніше.

Аліменти — це не забаганка і не спосіб нажитися на колишньому/-ій. Це — право одного з батьків брати участь у житті дитини, навіть якщо вони не живуть разом. Одночасно аліменти — це втілення обов’язку обох батьків забезпечувати дитину матеріально до досягнення повноліття. Після розлучення право одного з батьків на участь у житті дитини не зникає, і якщо вона проживає з одним з батьків, інший повинен компенсувати свою участь в утриманні фінансово.

Чи нормально наполягати на тому, щоб колишній/-а платив/-ла аліменти?

Звісно, так! Це не соромно, адже таке право гарантоване вам та вашій дитині законом. Якщо колишній/-а не збирається сплачувати аліменти добровільно (або ви просто не можете домовитися), ви маєте право звернутися до суду, за рішенням якого колишній/-ня буде зобов’язаний заплатити, І ваша дитина отримає свої кошти.

У будь-яких суперечках щодо аліментів важливо пам’ятати про дитину — адже насамперед вона та той/та з батьків, з ким вона проживає, страждають від ненадання коштів.

https://www.facebook.com/787290028049602/posts/4498133563631878/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень