Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

02 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Дата: 02.12.2021 09:41
Кількість переглядів: 237

02 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

  Щороку 02 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

  Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Для України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.

  Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.

  За даними Міжнародної організації праці, сьогодні у світі близько 40,3 млн людей є жертвами сучасних форм рабства, включаючи 24,9 млн жертв примусової праці та 15,4 млн жертв примусових шлюбів. За оцінками експертів щорічно майже 2 млн людей стають “живим товаром”.

  Уповноваженим Верховної ради України з прав людини здійснюються заходи із поновлення прав осіб, які зверталися з проблемою втягнення їх у ситуацію торгівлі людьми. На жаль, нині ситуація загострюється через поширення епідемії COVID-19, вжиття обмежувальних карантинних заходів, непростої економічної ситуації, а також збройний конфлікт на сході України.

  Уповноважений Верховної Ради України з прав людини наголошує на необхідності забезпечення належного рівня запобігання та протидії такого ганебного явища як торгівля людьми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень