A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Кілька порад

Дата: 25.11.2021 10:14
Кількість переглядів: 231

Фото без опису

Боротись із домашнім насильством важко. Це віднімає сили, й постраждалим потрібен час, аби відновитись і почати знову любити себе. Щоб цей процес був менш болісним та більш ефективним, є кілька порад ?

???? Не поспішайте.

Кривдники у стосунках намагаються контролювати ваш час. Та коли всі ці «‎навіщо тобі гаяти час на ті танці, ліпше вечерю приготуй» закінчуються, треба насолоджуватися свободою, яку ви отримали. Ходіть на зустрічі з подругами, від яких вас відмовляли, підіть врешті на малювання. Отримуйте задоволення від життя.

???? Відновлюйте свої особисті кордони.

Ви нікому нічого не повинні. Якщо хтось ставить вам запитання, на котрі не хочеться давати відповіді, чи дає оцінку, якої ви не потребуєте, — не мовчіть. Відстоюйте свої кордони й поступово окреслюйте межу між тим, що для вас добре, а що — ні.

???? Пробачте собі.

Ви не винні в тому, що до вас погано ставились. Яким/якою би хорошим/-ою не здавався партнер/-ка, якщо він/вона вас кривдить — у цьому немає вашої провини. Це тепер позаду, й вам час рухатись далі, відпустивши образу на себе, якщо вона є.

???? Дослідіть тему стосунків.

Якщо ви довгий час страждали від насильства, то абсолютно нормальним буде не знати, як будувати здорові стосунки. Читайте тематичні статті, звертайтеся до психологів і занурюйтесь у тему, щоб не повторювати прикрий досвід, а бути щасливими.

???? Поверніть собі своє життя.

Навіть якщо вас переконували, що сама/сам по собі ви нічого не варті, ваше життя нецікаве, а діяльність нікчемна, — людини, яка сіяла цю невпевненість, вже немає у вашому житті. Робіть тільки те, чого самі дійсно прагнете, й що здається вам правильним.

Розрив токсичних стосунків — це початок нового щасливого життя. Будуйте плани з думкою про це ????

https://www.facebook.com/787290028049602/posts/4268403176604919/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень