A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

За минулу добу на пожежах загинуло 9 людей, ще 7 - постраждали

Дата: 20.10.2021 12:15
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

За минулу добу на пожежах загинуло 9 людей, ще 7 - постраждали

 

З часу, коли температура повітря за вікном почала знижуватися і громадяни почали опалювати свої домівки, показник трагічних випадків у житловому секторі почав зростати. Так, минулої доби, 19 жовтня, на пожежах в Україні загинуло 9 людей, з них тільки четверо у столиці. Водночас травми різного ступеню важкості отримали ще 7 осіб, а 12-х вдалося врятувати. І це при доволі невеликій кількості займань у житловому секторі. Зокрема, в Україні виникло 96 пожеж у помешканнях громадян

Зокрема, 19 жовтня   у Дарницькому районі столиці  виникла пожежа в одній із квартир на  третьому поверсі п`ятиповерхового житлового будинку. Палала двокімнатна квартира з розповсюдженням полум’я на загальний коридор. Провівши оперативне розгортання, рятувальники приступили до евакуації людей та гасіння пожежі. За допомогою автодрабини, з п`ятого поверху було евакуйовано двох дітей. Загалом було евакуйовано 7 чоловік, серед яких матір з маленькою дитиною. Однак  під час гасіння, у загальному коридорі на третьому поверсі, було знайдено чоловіка  без свідомості. Його було винесено на свіже повітря та передано бригаді швидкої допомоги, проте врятувати життя постраждалому не вдалося. Як виявилося згодом зі слів дружини загиблого, чоловік дізнався про пожежу та кинувся рятувати своїх двох дітей. Проте дістатися до помешкання він так і не зміг. Цього ж дня в іншому районі Києва під час пожежі у квартирі будинку на вул. Семашка, загинуло двоє людей - чоловік та жінка. 

У свою чергу, у Чернігівській області  під час гасіння пожежі житлового будинку в с. Пархимів рятувальники виявили обгорілі рештки 57-річного господаря та його 61-річної співмешканки. Ймовірно, причиною трагедії послужила необережність загиблого чоловіка під час куріння.

А в Одесі внаслідок пожежі у багатоквартирному житловому будинку, по вулиці Велика Арнаутська,18  загинув чоловік. Водночас, у ході гасіння ланкою газодимозахисної служби з квартири на 3-му поверсі врятовані 2 особи.

Загалом, з початку року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 1 тис. 241 та 1 тис. 063 особи відповідно.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;

  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;

  • не паліть у ліжку;

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;

  • подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

 

Ніжинське районне упраравління 

                                                                        ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень