A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Державна реєстрація народження дитини!

Дата: 18.10.2021 14:32
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

Відділом «Центр надання адміністративних послуг» апарату виконавчого комітету Височанської сільської ради надається послуга державної реєстрації народження дитини.

Отримати свідоцтво про народження необхідно протягом місяця після народження дитини, а якщо з якихось причин це не було зроблено вам буде необхідно сплатити штраф (відповідно до статті 212¹ КУпАП). Розмір штрафу від 17 до 51 гривень.

До моменту подання заяви батьки дитини вже повинні визначитися з ім’ям та прізвищем дитини. Що стосується прізвища дитини, то воно може бути як по матері, так і по батьку.

Хто отримує свідоцтво про народження дитини?

Свідоцтво про народження дитини отримують його батьки.

  • якщо батьки перебувають у зареєстрованому шлюбі і мають однакові прізвища, для реєстрації достатньо присутності одного з батьків;

  • якщо у батьків різні прізвища, необхідно присутність обох;

  • якщо мати не перебуває у зареєстрованому шлюбі, але бажає вказати відомості про батька дитини: паспорти батьків та спільна заява про визнання батьківства (заява складається при подачі документів). Присутність обох батьків як при поданні заяви, так і при отриманні свідоцтва про народження обов’язкова;

  • якщо мати дитини не перебуває у зареєстрованому шлюбі і немає заяви особи, яка визнає своє батьківство: паспорт матері та заява про запис відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу (заява складається при подачі документів).

Який перелік документів?

За загальним правилом для реєстрації необхідні такі документи:

  • медичне свідоцтво про народження, що видається закладами охорони здоров’я, де приймаються пологи (або медичну довідку про перебування дитини під наглядом лікувального закладу, у разі народження дитини поза закладом охорони здоров’я);

  • паспорти або паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з них);

  • свідоцтво про шлюб як документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини.

В тому випадку, коли батьки дитини не перебувають в шлюбі, вони обов’язково повинні подати спільну заяву про встановлення батьківства. Це можна зробити одночасно з реєстрацією народження дитини. За відсутності спільної заяви батьків прізвище та громадянство батька дитини зазначається за прізвищем та громадянством матері, а ім’я та по батькові дитини записується за її вказівкою.

Чи стягується плата за реєстрацію народження дитини?

Свідоцтво про народження видається безкоштовно

Супутні послуги

Додатково адміністраторами відділу «ЦНАП» буде запропоновано зареєструвати місце проживання новонародженого, подати пакет документів для призначення державних соціальних допомог пов’язаних з народженням дитини, у разі набуття статусу багатодітної сім’ї отримати відповідне посвідчення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень