A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Вогнеборці нагадують!!!

Дата: 04.10.2021 15:03
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

Вогнеборці нагадують, що в Україні триває пожежонебезпечний період: господарюйте та відпочивайте відповідально, не провокуючи пожежі в екосистемах!

 

Здавалось би, в Україну увірвалися перші похолодання, тож екосистеми убезпечені від нищівних  пожеж, одначе таке судження є хибним. Пожежонебезпечний період  восени триває до настання стійкої вологої погоди або утворення снігового покриву, тож  природні екосистеми досі вразливі до вогню.

При цьому, більшість займань виникають через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників і продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сміття, опалого листя, сухостою, та жнивних залишків. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних  збитків.

Так, від початку року на відкритих територіях країни зафіксовано близько 20 тисяч пожеж та понад 500 — в лісових масивах!

Аби завадити збільшенню кількості займань в екосистемах, надзвичайники продовжують здійснювати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. Під час проведення заходів співробітники ДСНС закликали місцевих мешканців не провокувати пожежі в екосистемах, не спалювати суху рослинність та сміття, а також дотримуватися правил безпечного відпочинку в лісопарковій зоні. Дітлахам рятувальники пояснювали, які наслідки можуть мати пустощі із сірниками та вогнем. На завершення бесід, рятувальники залишали інформаційні листівки, щоб люди краще запам’ятали  елементарні правила пожежної безпеки.

Шановні громадяни! Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин. Кожен акт підпалу – це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність! 

 

Ніжинське районне упраравління 

                                                                          ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень