A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та посвідчень дитини з багатодітної сім’ї

Дата: 17.06.2021 11:13
Кількість переглядів: 430

Фото без опису

Видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та посвідчень дитини з багатодітної сім’ї

Сім’ям, які виховують трьох і більше дітей, надається статус багатодітної сім’ї. Документом, що підтверджує статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї, а також право на отримання пільг є відповідне посвідчення.

Куди звернутися

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» апарату виконавчого комітету Височанської сільської ради запроваджує послугу з видачі посвідчень батьків та дітей з багатодітної сім’ї (4 кабінет, 1 поверх приміщення сільської ради). 

Необхідні документи:

1. Заява встановленого зразка від батька або матері.

2. Паспорти батька, матері і дитини, якій виповнилось 18 років з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату його видачі і місце реєстрації (копії).

3. Свідоцтва про народження дітей (копії).

4. Свідоцтва про шлюб або про розірвання шлюбу (крім батька або матері, які виховують дітей самостійно) (копії).

5. Документ, що підтверджує зміну прізвища батька/матері в разі повторного шлюбу чи інших причин, якщо такі зміни відбулися (копія).

6. Відомості про склад осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні*, довідка про реєстрацію місця проживання на кожного члена сім’ї (додаток 13) або довідка про склад сім’ї (у разі реєстрації за межами Височанської територіальної громади).

* У разі відсутності формуються адміністратором під час прийому.

Внутрішньо переміщеним особам замість п.6 - довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб всіх членів сім’ї (копії).

6. Фотокартки батьків та дітей віком від 6 років розміром 30 х 40 міліметрів у кількості 2 шт.

7. Довідка з закладу із загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти - довідка про підтвердження зарахування до закладу освіти або про переведення на наступний курс навчання в межах відповідної програми підготовки (для осіб від 18 до 23 років у разі, якщо вони навчаються за денною формою навчання).

8. Довідки структурного підрозділу районної, районної в мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради про те, що батькам за місцем реєстрації посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї не видавалися (у разі, коли реєстрація місця проживання одного з батьків за межами Височанської територіальної громади).

9. У разі народження або навчання дитини за межами України - копія свідоцтва про народження дитини або довідки із закладу освіти. Такі документи подаються за умови їх легалізації, якщо інше не передбачено законом та міжнародним договором України, та з перекладом на українську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально.

10. У разі подання заяви уповноваженою особою – документ, що посвідчує її повноваження (копія).

Примітка: копії звіряються з оригіналами.

Строк дії та вартість посвідчення

Посвідчення видаються одному з батьків багатодітної сім’ї у 10-денний термін після подання документів. Дітям із багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років. При досягненні 14-річного віку вклеюється нова фотокартка.

Посвідчення видаються безкоштовно. Строк дії посвідчення визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї. У разі втрати посвідчення видається його дублікат. 

Довідково інформуємо про пільги для багатодітної сім’ї

Багатодітній сім’ї надаються пільги, згідно з Законом України «Про охорону дитинства». Крім того, з 2019 року Урядом запроваджено додаткові виплати батькам  на кожну третю і наступну дитину щомісяця в розмірі 1700 грн. Виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років. 

Для того щоб оформити допомогу на дитину одному з батьків слід звернутися до відділу «Центр надання адміністративних послуг» або до старостинських округів Височанської сільської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень