A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Рятувальники закликають громадян не нехтувати правилами безпеки під час перебування поблизу водойм!

Дата: 26.05.2021 10:20
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

Рятувальники закликають громадян не нехтувати правилами безпеки під час перебування поблизу водойм!

 

З кожним днем надворі стає тепліше, і це не дивно, адже за тиждень в Україну прийде календарне літо. Не сумніваємося, що громадяни, особливо дітлахи, з нетерпінням очікують відкриття пляжного сезону. У свою чергу рятувальники збентежені статистикою загибелі людей на водоймах країни, адже лише упродовж цього місяця вода забрала понад 60 життів!

Так, для прикладу, 20 травня в Івано-Франківській області особовим складом групи водолазно-рятувальних робіт були проведені пошуково-водолазні роботи чоловіка на річці Дністер, від села Колінці, Городенківського району, акваторії річки. Тіло загиблого виявили в селі Устечко поблизу автомобільного мосту. Надзвичайники підняли потерпілого на берег та передали працівникам поліції.

Того ж дня в Полтавській області до Служби порятунку «101» від чергового поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу міста Кременчук в природній водоймі на відстані близько 3-4 м від берега місцевим мешканцем виявлено тіло чоловіка. Водолазно-рятувальне відділення ДСНС прибуло на місце виклику й вилучило тіло з води.

На щастя, без жертв обійшлося у місті Миколаїв, там співробітникам ДСНС вдалося врятували дівчину. Так, 20 травня до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що на відстані орієнтовно 80 м від берега в акваторії Бузького лиману (в межах мікрорайону Намив) міста Миколаєва у воді знаходиться дівчина та кличе на допомогу. На місце оперативно прибули рятувальники. На надувному човні “Колібрі” вони дістались до потерпілої,  підняли на плавзасіб та доставили на берег. Медики швидкої допомоги оглянули громадянку 2002 року народження, стан її здоров'я визначили як задовільний.

А ось у Вінницькій області в селі Пляцина у ставку втопився 13-річний хлопчик, який кинувся рятувати свого молодшого брата, що почав тонути у водоймі. Ймовірно, хлопець не зміг випливти через судому, яка скувала йому ногу. Перед трагедією брати повідомили батьків, що будуть у парку, але вирушили на ставок та вирішили скупатися.

Шановні громадяни! З року в рік на водоймах країни гине величезна кількість людей, причиною цьому є, зазвичай, власне безвідповідальне ставлення до заходів безпеки та нехтування елементарними правилами, що може мати фатальні наслідки.

Закликаємо вас, дотримуйтеся правил безпечної життєдіяльності:

- не поспішайте з купанням у водоймах до відкриття купального сезону;

- забороняється купатися в місцях, які не визначені місцевими органами влади та не обладнані для купання людей;

- не вживайте алкоголь поблизу та під час відпочинку на водоймах;

- не вирушайте до водойми наодинці;

- якщо ви рибалка, обовязково дотримуйтеся правил особистої безпеки під час риболовлі;

- заборонено використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інші знаряддя, не передбачені для плавання;

- пояснюйте дітям про потенційні небезпеки, що можуть чатувати поблизу водойм та під час купання;

- якщо на ваших очах тоне людина, реально оцінюйте ситуацію і свої сили, не кидайтеся у воду, якщо не впевнені у власних силах та, якщо існує пряма загроза вашому життю.

 

Якщо ви стали свідком того, як тоне людина — одразу телефонуйте за номером 101!

Ніжинське районне упраравління 

ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень