Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ З 01 ТРАВНЯ 2021 РОКУ

Дата: 12.05.2021 15:13
Кількість переглядів: 288

ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ З 01 ТРАВНЯ 2021 РОКУ

 

Уряд постановою від 14.04.2021 №  420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі – Постанова) вніс зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України      від 21.10.1995 № 848, які направлені на посилення адресності надання житлових субсидій     та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

Відповідно до вищезгаданої Постанови переглянуто підходи до врахування майнового стану, зокрема під час призначення житлових субсидій враховувати отримані доходи           від депозитів, дивіденди від цінних паперів, а також. посилено вимоги у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій            з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо.

Субсидія не призначається у разі наявності у будь-кого із складу домогосподарства  або члена сім’ї особи із складу домогосподарства:

- транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше 5 років (крім мопеда і причепа),

- більше ніж одного транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років ( крім мопеда та причепа); 

- більше ніж 1 житлове приміщення, крім житла , яке розташоване на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим          і м. Севастополі, у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, та у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення.

З травня 2021 року призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) буде проводитись лише після подання нових заяв про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Враховуючи вищезазначене, повідомляємо, що впродовж травня-вересня 2021 року документи, необхідні для отримання субсидії, будуть прийматися від громадян Височанської територіальної громади:

- с. Високе, с. Галайбине, с. Маличина Гребля, с. Купченків – у відділі «ЦНАП» Височанської сільської ради;

- с. Головеньки, с. Паристівка, с-ще Клипин, с. Добропілля – у Головеньківському старостаті;

- с. Нові Млини, с. Червона Гірка, с. Кербутівка – у Новомлинівському старостаті;

-  с. Носелівка, с. Мала Доч – у Носелівському старостаті;

-  с. Велика Доч – у Великодочинському старостаті;

- с. Тростянка – у Тростянському старостаті.

Звертаємо Вашу увагу, що в зв’язку з листом Мінсоцполітики України №8032/0/2-21 від 30.04.2021 року та проведенням технічних робіт тимчасово заблоковано можливість формувати заяви на соціальну послугу «Субсидія». Тому про час, з якого буде здійснюватися прийом громадян з даної послуги, буде повідомлено додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень