A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Впровадження в Україні Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту

Дата: 22.12.2020 11:57
Кількість переглядів: 877

 #Борзна_пробація

Впровадження в Україні Єдиного реєстру засуджених та осіб,             узятих під варту

   Відомим є факт, що поки що в Україні рецидиви злочинів офіційно не обраховуються. Хоча певну статистику випадків повторних правопорушень ведуть окремі правоохоронці  (окремо слідчі органи, окремо науковці, окремо Державна установа «Центр пробації» та ДКВС України), втім єдиного реєстру, де були б зведені воєдино всі дані і обраховувалися вони за єдиною методикою, в Україні донині не існувало. Міністерством юстиції України було видано Наказ «Про затвердження Порядку формування та ведення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту». Впровадження Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту, є одним із ключових пріоритетів діяльності Центру пробації. Запуск та забезпечення функціонування цієї системи дозволить створити єдину базу даних інформації про засуджених та ув’язнених, забезпечити оперативну комунікацію між органами та установами пенітенціарної системи та пробації, а також забезпечить взаємодію з іншими державними структурами, які працюють з реєстрами.

         Під реєстром розуміється інформаційна система, що містить відомості про засуджених, осіб, узятих під варту, та складається з трьох модулів (підсистем):
 1. інформаційно-аналітична підсистема обліку засуджених та осіб, узятих під варту;
 2. підсистема електронних сервісів управління справами суб’єктів пробації;
 3. підсистема електронних сервісів медичного забезпечення засуджених та осіб, узятих під варту.

  До переваг роботи Реєстру можна віднести: передачу реєстраційних справ між підрозділами установ виконання покарань (УВП), уповноваженими органами з питань пробації; формування аналітичних звітів, а також можливість формування електронних запитів/відповідей при взаємодії УВП та уповноважених органів з питань пробації під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк. Завдяки цьому, працівники УВП оперативно отримують необхідну інформацію, не чекаючи паперової відповіді від уповноважених органів з питань пробації при підготовці до звільнення засудженого. Окрім того, завдяки можливості експортувати результати пошуку реєстраційних карток, справ тощо таку інформацію можна надалі використовувати, наприклад, для формування звітів та ін.

 

  Із запуском Реєстру вперше в Україні розпочнеться облік рецидивів злочинів за єдиною методикою. Відтак можна буде побачити, скільки людей реально повторно потрапляють в систему відбування покарань і порівнювати дані персонально кожної людини, що дозволить також удосконалити індивідуальний підхід при роботі із  засудженими з метою їх ефективного виправлення та ресоціалізації.

Про все це розповіла слухачам радіо «БорзнаFM» старший інспектор Борзнянського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Антоніна Галата.

          Борзнянський районний сектор

         філії ДУ «Центр пробації»

                                                                                            в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень