A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

До уваги виборців

Дата: 31.07.2020 15:45
Кількість переглядів: 401

До уваги виборців

Напередодні чергових місцевих виборів та проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №208, що відбудуться одночасно 25 жовтня 2020 року актуальним стає  перевірити своє включення до Державного реєстру виборців та уточнити свої персональні дані. У першу чергу це стосується громадян, які:

     досягли вісімнадцятирічного віку та голосуватимуть вперше;

     не змогли проголосувати або помітили будь-які неточності у списках виборців під час проведення попередніх виборів;

     перебували на консульському обліку в закордонних дипломатичних установах України, проходили строкову військову службу або вибули з установ виконання покарань;

     – не отримали іменне запрошення.

Зробити це можна за допомогою:

  • он-лайн сервісу “Кабінет виборця” на сайті Державний реєстр виборців,

  • у приміщенні дільничної виборчої комісії на відповідній території після 15 жовтня

  • або ж своєчасно звернувшись безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців з паспортом або тимчасовим посвідченням громадянина України.

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Борзнянської райдержадміністрації знаходиться за адресою: м.Борзна, вул.П.Куліша, 104, на І-му поверсі приміщення адмінбудинку. Прийом громадян: понеділок-п'ятниця, з 08:00 по 17:00 (обідня перерва з 13:00 по 14:00). Телефони для довідок: (04653)34402, (04653)34430.

Звертаємо увагу, що заяви виборців щодо виявлених неточностей можуть бути розглянуті для внесення змін у списки виборців не пізніш як за п’ять днів до дня голосування (до 19 жовтня включно).

 

Відділ ведення Державного реєстру виборців інформує, що

для зручності, з метою спрощення процедури та мінімізації контактів між відвідувачами у зв’язку з карантинними обмеженнями працюють електронні сервіси.

Звернення в електронній формі надсилаються виборцем із використанням мережі "Інтернет" за кваліфікованим електронним підписом та створюються шляхом заповнення виборцем форми з використанням відповідного електронного сервісу, розміщеного на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії та Державного реєстру виборців, обравши потрібну послугу в “Кабінеті виборця”:

1. Заяву щодо свого включення до Державного реєстру виборців;
  2.  Заяву про внесення змін до своїх ідентифікаційних персональних даних у Реєстрі;
  3. Заяву щодо зміни своєї виборчої адреси;
  4. Заяву про внесення змін до відомостей про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно;
  5. Заяву щодо виправлення неправильностей у Реєстрі стосовно іншої особи;
  6. Запит щодо змісту своїх персональних даних;
  7. Запит щодо прізвищ, власних імен, по батькові, дати народження усіх виборців, внесених до Реєстру за своєю власною виборчою адресою.

Бережіть себе, не стійте в черзі та скористайтесь електронними сервісами!

 

 

Виборчою адресою особи є адреса, за якою зареєстровано її місце проживання. Виборчим кодексом України затверджено можливість виборцю обрати виборчу адресу не лише за місцем зареєстрованого проживання, а й за фактичним місцем проживання. Як змінити виборчу адресу?

Тепер кожен виборець незалежно від того, де зареєстроване його місце проживання, може закріпити своє фактичне місце проживання як виборчу адресу та проголосувати на виборах у відповідній місцевості. Крім цього ще однією новацією Виборчого кодексу України є можливість визначити свою виборчу адресу, якщо виборець з різних причин не має зареєстрованого місця проживання.

Куди звертатись, щоб змінити виборчу адресу?

Виборцю потрібно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем, де виборець фактично проживає. Детальну інформацію про місцезнаходження потрібного відділу та його контакти можна знайти на сайті Державного реєстру виборців (ДРВ), де в розділі "Органи реєстру" слід зайти у вкладку "Відділи ведення реєстру" – саме там міститься інформація про всі відділи у кожній із областей України. Жителям Борзнянського району звертатись до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Борзнянської райдержадміністрації, що знаходиться за адресою: м.Борзна, вул.П.Куліша, 104, на І-му поверсі приміщення адмінбудинку. Телефон для довідок:  (04653)34430.

Які документи потрібно подавати?

Насамперед потрібно пред'явити паспорт – документ, що посвідчує особу та підтверджує, що особа є громадянином України. Якщо в особи немає паспорту (у разі недавнього набуття громадянства України), така особа пред'являє тимчасове посвідчення громадянина України.

По-друге, це власне заява про зміну виборчої адреси, форму якої можна знайти як на сайті Державного реєстру виборців чи Центральної виборчої комісії, так і в приміщенні відділу ведення реєстру. У заяві виборця необхідно вказати адресу житла, за якою він фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою. 

Як подати документи?

Значно розширено можливості виборців подати заяву про зміну виборчої адреси. Так, у громадян тепер є 3 варіанти:

перший - подати особисто, фізично відвідавши відділ ведення Державного реєстру виборців;

другий - подати документи може уповноважений представник виборця – для цього потрібен ще один документ, нотаріально посвідчена довіреність, де прописані конкретні повноваження від виборця такому представнику;

третій - подати заяву онлайн на сайті Державний реєстр виборців з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Скільки триватиме розгляд заяви?

На розгляд заяви передбачено 15 днів з моменту її отримання. Строк розгляду може збільшуватись, якщо у заяві будуть виявлені помилки, неточності чи недостатні дані.

Отож, коли можна змінити виборчу адресу?

Нові правила зміни виборчої адреси вступили в дію 1 липня 2020 року. Проте виборчу адресу можна змінювати лише до п'ятого дня виборчого процесу. Виборчий процес місцевих виборів розпочинається за 50 днів до дня голосування. Отож, з 1 липня 2020 року до 9 вересня 2020 року (5-й день виборчого процесу чергових місцевих виборів 2020) кожен виборець зможе змінити виборчу адресу та проголосувати вже за новою на чергових місцевих та проміжних виборах народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №208  25 жовтня цього року.

Які обмеження існують щодо зміни виборчої адреси?

Звертаємо Вашу увагу, що виборець, якому за його мотивованою заявою органом ведення Реєстру буде визначено іншу виборчу адресу, ніж адреса, за якою зареєстровано його місце проживання, може звернутися до органу ведення Реєстру з новою заявою не раніше ніж через один рік після дати внесення до Реєстру останньої зміни його виборчої адреси.

 

З повагою, відділ ведення ДРВ апарату Борзнянської РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень