Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

25 вересня 2019 року сільський голова Любов Василівна Норикова взяла участь в роботі пленарного засідання 19 сесії обласної ради сьомого скликання.

Дата: 26.09.2019 15:35
Кількість переглядів: 687

 

Фото без опису

Засідання розпочалося з тривожної звістки із східного фронту. Незважаючи на оголошене на Донбасі перемир'я, окупаційні війська кожного дня порушують режим припинення вогню, обстрілюючи позиції українських військових, що призводить до болючих втрат: з початку бойових дій в зоні АТО/ООС загинуло 174 наших земляків.
Депутати та всі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять героїв-земляків, які віддали власні життя за волю і свободу свого народу.
Загалом під час роботи сесії були обговорені наступні питання:

  • про створення в складі обласної ради депутатських груп: «Чернігівщина – рідний дім», «За розвиток освіти Чернігівщини» і «Депутатський контроль».

  • Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за І півріччя 2019 року. 

  • Про внесення змін до Програми профілактики правопорушень у Чернігівській області на 2016-2020 роки.

  • Про затвердження  звернення стосовно повернення пільгового проїзду окремих категорій громадян та відміни постанови Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року №197 «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах».


Також депутати обговорили та прийняли цілий блок рішень і звернень до органів вищої державної і місцевої влади, спрямованих на соціальний захист та матеріальну підтримку учасників бойових дій в зоні АТО/ ООС.
Зазначимо, що цього сесійного дня було прийнято немало соціально важливих рішень. Одним із них, з метою забезпечення населення первинною медико-санітарною допомогою, зі спільної власності територіальних громад області в безоплатну комунальну власність територіальних громад та районів Чернігівщини передано спеціалізований автотранспорт для амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Також депутатами було прийнято рішення про створення  комунальної установи «Чернігівський обласний центр соціальної адаптації» Чернігівської обласної ради, де будуть проходити соціальну реабілітацію громадяни, які опинилися в складних життєвих обставинах (бездомні, безпритульні та особи, які звільнилися з місць позбавлення волі).

І це далеко не повний перелік нормативних документів, прийнятих депутатами обласної ради на цій сесії.

В роботі пленарного засідання взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівники органів місцевого самоврядування та виконавчої державної влади Чернігівщини, відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради, представники громадськості та засобів масової інформації.

Загалом сесія була напруженою, але й урожайною на важливі нормативні акти та звернення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень