A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

голова Височанської об’єднаної територіальної громади Любов Василівна Норикова взяла участь у Конференції

Дата: 25.09.2019 10:16
Кількість переглядів: 741

 

D:САЙТIMG-fe2118f07fc66b625db3441f5845b7a1-V.jpg

19 вересня 2019 року голова Височанської об’єднаної територіальної громади Любов Василівна Норикова взяла участь у Конференції щодо реформи управління земельними відносинами, під егідою Президента України «Земля як фактор розвитку українського села».

 Під час заходу була представлена реформа управління земельними ресурсами та її вплив на розвиток українського села, аграрного сектору та економіки в цілому.

 Зокрема, обговорювались питання щодо ключових засад реформи та терміни її реалізації, проблеми доступу малих і середніх фермерів до фінансування та забезпечення справедливого розподілу бюджетного ресурсу серед агровиробників, боротьби з рейдерством, як передумови ефективного розвитку земельних відносин, захисту прав власників паїв.

Уряд планує підтримати відкриття ринку землі запровадженням двох програм фінансування.

Програма № 1 - здешевлення кредитів для малих, середніх та індивідуальних фермерів. Її метою є зменшення кредитної ставки менше 5%.

Програма № 2 - спільна програма Світового банку та Уряду України, а саме програма часткового гарантування кредитів для тих, хто немає звітності за 3 роки, застави та інших гарантій.

Оксана Макарова зазначила, що цей інструмент має запрацювати ще до зняття мораторію.

Окрім цього, присутні мали змогу отримати відповіді від керівництва держави на поставлені питання, а також  подискутувати щодо умов ринку землі.

Подія відбулася за участі Президента України Володимира Зеленського,  Прем’єр-Міністра України Олексія Гончарука, Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова та його заступника з питань АПК Тараса Висоцького , Міністра фінансів України Оксани Маркарової, Міністра юстиції України Дениса Малюська.


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень