A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Яких професійних кадрів не вистачає на Чернігівщині

Дата: 05.08.2019 10:18
Кількість переглядів: 451

 

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, котрий рік поспіль на ринку праці області спостерігається нестача кваліфікованих робітничих кадрів. Цього року найбільшим попитом у роботодавців користуються кваліфіковані робітники з інструментом (йдеться про слюсарів-ремонтників, електромонтерів, токарів, електрогазозварників тощо), робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування (водії автотранспортних засобів, трактористи-машиністи, машиністи котельні тощо), працівники сфери торгівлі та послуг (продавці, соціальні працівники, охоронники, кухарі тощо).

У сільськогосподарському секторі потрібні тваринники, робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, доярі, свинарі та лісоруби.

Затребуваними є й представники найпростіших професій: підсобні робітники, прибиральники, вантажники, сторожі, комірники, робітники з благоустрою, двірники, укладальники-пакувальники, мийники посуду.

Є попит і на фахівців з вищою освітою та досвідом роботи. Наприклад, високопрофесійних бухгалтерів, економістів, інженерів різної спеціалізації, юрисконсультів, агрономів, торгівельних представників, менеджерів.

Отже, ТОП-10 професій, за якими спостерігається найбільший дефіцит кадрів на Чернігівщині: водії, трактористи, швачки, електромонтери, слюсарі, електрогазозварники, токарі, продавці, медичні сестри, інженери різної спеціалізації.

На початок липня на одну вакансію в середньому по області претендували шестеро. Серед зареєстрованих безробітних з вищою освітою – 43% осіб, професійно-технічною — 29% та загальною середньою — 28%.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості

 


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень