Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Допомога по вагітності та пологах зросла на 25,6%

Дата: 25.06.2019 11:24
Кількість переглядів: 330

???????????????° ???? ???°???????????????? ???° ?????»?????°?? ?·???????»?° ???° 25,6%

 

Розмір середньоденної допомоги по вагітності та пологах, що фінансується Фондом соціального страхування України, у січні-квітні 2019 року зріс на 25,6% порівняно з тим же періодом минулого року та за квітень склав 245,1 грн.

У загальних випадках тривалість відпустки по вагітності та пологах становить 126 календарних днів, у цьому разі середня сума допомоги від Фонду складає 30,9 тис. гривень.

Загалом упродовж перших чотирьох місяців 2019 року Фонд направив на фінансування допомоги по вагітності та пологах 1,1 млрд гривень.

Нагадаємо, допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та складає 100% середньої заробітної плати незалежно від тривалості страхового стажу.

Сума допомоги по вагітності та пологах обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.

За основним місцем роботи зазначене матеріальне забезпечення не може бути меншим за обчислене, виходячи з мінімальної заробітної плати. Водночас, за місцем роботи за сумісництвом мінімальні гарантії щодо розміру допомоги не застосовуються.

                                                        На обліку у Фонді перебуває понад 3,3 млн роботодавців

У Фонді соціального страхування України на обліку перебуває понад 3,3 мільйона роботодавців та інших осіб, які зобов'язані сплачувати єдиний внесок (ЄСВ). З них юридичних осіб – 1,4 млн, фізичних осіб – 1,9 млн.

«З початку цього року кількість страхувальників зросла на 97,9 тис. та сягає вже понад 3,33 млн. Разом із тим зростає кількість застрахованих працівників – станом на сьогодні на виплати і послуги від Фонду мають право 12,7 млн осіб, це на 2,3 млн більше, ніж у 2017 році. З них власне працівників – 10,8 млн. У першу чергу, таке суттєве зростання пов’язано із законодавчими змінами, якими усіх фізичних осіб-підприємців, незалежно від обраної системи оподаткування, у 2016 році було віднесено до застрахованих осіб», – говорить голова правління Фонду Володимир Саєнко.

Нагадаємо, система загальнообов’язкового державного соціального страхування передбачає матеріальне забезпечення, страхові виплати, надання медичних і соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Застрахованою у Фонді є кожна фізична особа, яка сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок.

Фонд соціального страхування України здійснює виплати за листками непрацездатності, компенсуючи втрачений за період хвороби заробіток; надає допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами та допомогу на поховання; фінансує курс реабілітаційного лікування працюючим після перенесених захворювань і травм; фінансує щомісячні страхові виплати і надає одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей; забезпечує потерпілих лікуванням в закладах охорони здоров’я та санаторно-курортним лікуванням, фінансує для них лікарські засоби і вироби медичного призначення тощо.

 Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень