A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Щиро пораділи за колег.

Дата: 28.05.2019 15:37
Кількість переглядів: 360

Сьогодні громади Чернігівщини щиро пораділи за колег з Дніпра, які стали учасниками проекту «Поліцейський офіцер громади».

Сьогодні можна ще раз пересвідчитись, що дві важливі реформи дають синергетичний ефект: децентралізація та реформа Нацполіції. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час запуску проекту «Поліцейський офіцер громади».



«Поліцейський офіцер громади» – спільний проект громад і Нацполіції. Мета проекту, щоб кожна ОТГ мала поліцейського офіцера, який житиме її життям, буде на постійному зв’язку та допомагатиме громаді. Згідно з планом проекту за 2019-2020 роки мають бути відібрані 1624 поліцейських для громад.

«Уряд має два головні завдання: по-перше, щоб українці жили краще, по-друге, щоб українці жили у безпеці», – сказав Глава Уряду.

За словами Володимира Гройсмана, Уряд буде направляти фінансування, для того, щоб поліцейські у кожному куточку України були якісно забезпечені та могли професійно виконувати свій службовий обв’язок – забезпечувати порядок і безпеку.

Крім того, реформа децентралізації надала нові фінансові можливості громадам, в першу чергу малим містам і селищам, які можуть їх спрямувати на освіту, медицину і в тому числі – громадську безпеку.

Поліцейські-переможці конкурсного відбору проходять спеціальний підготовчий курс міжнародного рівня (тактична підготовка з моделюванням ситуацій, контраварійне кермування, навички проактивної діяльності, методи взаємодії поліції та громади).

Відібрані поліцейські громад централізовано отримають: однострій, планшетні комп’ютери та боді-камери, радіостанції, спеціальні засоби, засоби індивідуального захисту, озброєння, спеціалізовані легкові автомобілі.

Пілотне впровадження проекту у Дніпропетровській області почалось з 29.11.2018 р. 21 ОТГ та 1 сільська рада беруть участь у пілоті. Відібрано 34 поліцейських із 107 кандидатів.

Пілотне впровадження проекту в Кіровоградській області розпочалось з 03.11.2018 р. 17 із 20 діючих ОТГ висловили бажання взяти участь у проекті, з яких 12 мають достатній фінансово-технічний потенціал для участі в пілотному проекті.

Готові до втілення проекту на Чернігівщині!

 


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень