Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

«Моя мета — зробити показову громаду»

Дата: 30.04.2018 09:48
Кількість переглядів: 525

Фото без опису37 об’єднаних територіальних громад працюють в області. Хто не побоявся підключитися до нової справи і очолив громади? За що їх лають? Чи все виходить? «Вісник» розповість про кожного голову громади.


Височанська територіальна громада Борзнянського району об’єднує села Високе, Галайбине, Купченків, Маличина Гребля, Велика Доч, Головеньки, Добропілля, Паристівка, Нові Млини, Кербутівка, Червона Гірка, Носелівка, Мала Доч, Тростянка, селище Клипин.


Голова громади 54-річна Любов Норикова родом з Високого. Працювала у Чернігові, Києві. Приїхала у село доглядати 82-річну маму.

Люди вибрали Любов Василівну вдруге. Вперше — головою сільради. У грудні 2017 — головою ОТГ.

— Не шкодуєте, що вв’язалися у цю справу?

— Не шкодую. Моя мета — зробити показову громаду. У нас прекрасні люди, дружні, ініціативний виконком. Приходять з ідеями, пропозиціями.

Бюджет громади — 25 мільйонів гривень, це наші надходження. Плюс субвенція із держбюджету на медицину, освіту.

На кошти розвитку громади плануємо купити пожежну машину, трактори, маршрутку. Вона ходитиме між селами громади, заїжджатиме у Борзну. Плануємо відкрити швейний цех по ремонту і пошиттю одягу. Відновимо роботу пекарні. Належить приватнику, років 7 не працює. Зараз хліб привозять з Мени. Пектимемо свій, смачніший і дешевший. Працевлаштуємо чоловік 5.

Продовжимо ремонт садочка. Ще коли не було ОТГ, подали проект у ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку). На проект отримали 1,5 мільйона гривень і освоїли їх. Переробили дах., вікна, двері. Діти взимку у маєчках і трусиках спали, так тепло стало. Ходить 26 діток, одна група. На черзі 74 дошкільнят із усіх сіл громади. У цьому році зробимо внутрішній ремонт, збільшимо кількість груп. Це ще один проект, ще одне інвестиційне надходження.


Джерело: https://www.gorod.cn.ua/news/gorod-i-region/91625-predstavljaemo-goliv-gromad-prodovzhennja.html


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень